Nya funktioner i FileMaker Pro 13
FileMaker Pro 13 innehåller följande funktioner och förbättringar.
Nya layoutformat och teman
 •
 •
Lättare att skapa layouter
 •
Förbättrade verktyg och kontroller för layoutdesign
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
Dela och samarbeta
 •
 •
Integrering med andra program och datakällor
 •
 •
 •
Förbättrad prestanda och användbarhet
 •
 •
 •
 •
 •
 •
Mer information finns i Identifiera etiketter på layoutobjekt.
 •
 •
 •
 •
 •
Manussteg, manusutlösare och funktioner
Manussteg
Förbättringar av manussteg
 •
Förbättringar i dialogrutan Ändra manus – tillvalet Skrivbord i den nedrullningsbara listan Visa kompatibilitet har ersatts av Macintosh och Windows, med det aktuella operativsystemet markerat. Mer information finns i Skapa och redigera manus.
 •
 •
 •
Nya manussteg
 •
 •
 •
 •
 •
 •
Manusutlösare
Nya manusutlösare
 •
 •
- I FileMaker Go: Roterar iOS-enheten, döljer eller visar statuslisten eller när ett fönster öppnas för första gången.
- I FileMaker Pro och FileMaker WebDirect: Ändrar storlek på en layout eller ett fönster genom användarinteraktion, genom manussteg, genom att dölja eller visa statuslisten eller formateringslisten via menykommando, genväg eller manussteg eller när ett fönster öppnas för första gången.
Mer information finns i VidLayoutÄndraStorlek.
Ändrade manusutlösare
 •
Funktioner
Nya funktioner
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
Get(KrypteringTillstånd) – returnerar ett värde som representerar filens aktuella krypteringsläge. Mer information finns i Get ( KrypteringTillstånd ) funktion.
Ändrade funktioner
Ändrade och borttagna funktioner
FileMaker Pro 13 Advanced
Relaterade avsnitt
FileMaker Pro-funktioner efter version