Exportera poster
Syfte
Exporterar poster till en angiven fil.
Format
Exportera poster [Ingen dialog; "<namn på utdatafil>"; Öppna automatiskt; Skapa e-post;<plattform och teckenuppsättning>]
Tillval
 •
Visa ingen dialogrutaförhindrar att vissa dialogrutor visas när ett manussteg körs från FileMaker Pro. Dessa dialogrutor skulle låta användaren ange nya exportvillkor.
 •
Välj Ange utdatafil eller klicka på Ange för att visa en dialogruta där du kan ange fil och filtyp att exportera. Välj den mapp du vill exportera till eller skriv mappsökvägen direkt i listan. Ange en sökväg per rad. FileMaker Pro kommer att använda den första sökväg som hittas. Mer information finns i Skapa filsökvägar. Vilken filtyp du ska välja beror på importkraven hos det program där dina exporterade data ska användas. Du kan även ange alternativ för att Öppna filen automatiskt och Skapa e-post med filen som bilaga när du har sparat.
Om FileMaker Pro kör ett manus som inte anger en absolut sökväg, och databasfilen som innehåller manuset har en värd, antas sökvägen vara den aktuella användarens mapp Dokument.
Obs!  Du kan exportera poster som ett Microsoft Excel-kalkylblad genom att välja Excel-arbetsböcker (.xlsx) i listan Filtyp. Mer information om att spara FileMaker Pro-filer som Excel-filer finns i Spara och skicka poster som en Excel-fil.
Om du anger XML som exportfilstyp öppnas Ange XML- och XSL-tillval där du anger önskad XML-grammatik och väljer en XSLT-formatmall om du vill konvertera XML-formatet. XML- och XSLT-källan kan vara en fil, resultatet av en HTTP-begäran eller en beräkning som genererar en filsökväg eller en HTTP-begäran.
Obs!  Exportera inte fält vars namn är helt numeriska (t.ex. "2") eller består av ett katakana-tecken med en byte (japansk version) med grammatiken FMPDSORESULT.
 •
Välj Ange exportordning eller klicka på Ange för att använda den exportordning som gällde när du lade till manussteget. Den senaste exportordning som använts i filen visas som standard och kan ändras eller tas bort. Vid behov kan du välja teckenuppsättning för utdatafilen i listrutan. Välj Använd aktuell layouts dataformatering på exporterade data, annars kommer formateringen från senaste exporterade data att användas.
Kompatibilitet

Där manussteget körs
Format som
FileMaker Pro
Ja
Schemalagt manus i FileMaker Server
Partiell
FileMaker Go
Partiell
Anpassad webbpublicering
Nej
FileMaker WebDirect
Partiell
Runtime-lösning
Ja
Kommer från
FileMaker Pro 6.0 eller tidigare
Beskrivning
Du kan ställa in exportordning innan du lägger till det här manussteget eller utföra stegen i en dialogruta där användaren kan ställa in nya kriterier. Med Exportera poster exporteras alla poster som för närvarande bearbetas. Begränsa uppsättningen poster som ska exporteras genom att använda en sökpost innan du använder Exportera poster.
När du inkluderar detta manussteg i ett schemalagt manus för FileMaker Server och om du inte väljer Visa ingen dialogruta i dialogrutan Ändra manus, visas texten (INTE kompatibel) efter manussteget. Manuset kommer ändå att köras. Beteendet kommer att vara detsamma som om Visa ingen dialogruta hade markerats. Mer information finns i Get ( Dokumentsökvägslista ) funktion.
Kommentar
 •
 •
<Dokument>/file.csv
<Tillfällig sökväg>/file.csv
<Dokument>/Mapp1/file.csv
<Tillfällig sökväg>/Mapp1/Mapp2/Mapp3/Mapp4/file.csv
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
Om alternativet Ange exportfil är markerat skapar FileMaker WebDirect exporterade poster med angivet filnamn och angiven filtyp, men ignorerar den angivna filsökvägen.
 •
Exempel 1
Söker efter och sorterar poster och exporterar sedan hittade poster som en Excel-fil utan att meddela användaren.
Gå till layout ["Fakturor"]
Utför sökning [Spara]
Sortera poster [Spara; Ingen dialogruta]
Exportera poster [Ingen dialogruta; "Lista med obetalda fakturor.xlsx"; Unicode (UTF-16)]
Exempel 2
Exporterar hittade poster som en Excel-fil om inte en fil med det namnet redan finns i utkatalogen.
If [not PatternCount ( Get ( Dokumentsökvägslista ); "Lista med obetalda fakturor.xlsx" )]
Exportera poster [Ingen dialogruta; "Lista med obetalda fakturor.xlsx"; Unicode (UTF-16)]
Relaterade avsnitt
Importera poster manussteg
Spara poster i PDF-format manussteg
Spara poster i Excel-format manussteg
Manussteg (i bokstavsordning)
Manussteg (efter kategori)