Lägga till en glidkontroll
Du kan lägga till en glidkontroll i en layout om du vill organisera objekt och förenkla datainmatning.
1.
2.
 •
Windows: Klicka på pilen bredvid Verktyget Flikkontroll Verktyget Flikkontroll i statusverktygsfältet i Windows eller Verktyget Glidkontroll Verktyget Glidkontroll i statusverktygsfältet i Windows och välj Glidkontroll. Rita sedan glidkontrollen genom att dra hårkorspekaren.
 •
OS X: Klicka på och håll ned Verktyget Flikkontroll Verktyget Flikkontroll i statusverktygsfältet i OS X eller Verktyget Glidkontroll Verktyget Glidkontroll i statusverktygsfältet i OS X och välj Glidkontroll. Rita sedan glidkontrollen genom att dra hårkorspekaren.
Tips!  Du kan också lägga till en glidkontroll genom att välja Sätt in > Glidkontroll.
3.
4.
Om du vill lägga till objekt i en glidpanelen använder du layoutverktygen i statusverktygsfältet och väljer från menyn Sätt in. Du kan även välja att dra objekt till glidpanelen.
Mer information om att lägga till fält och andra objekt finns i Placera och radera fält i en layout och Rita och lägga till objekt i en layout.
Relaterade avsnitt
Redigera objekt, layoutdelar och layoutbakgrund
Markera och arbeta med objekt i panelkontroller
Flytta och ändra storlek på panelkontroller
Formatera panelkontroller
Kopiera, duplicera och radera panelkontroller
Definiera villkorlig formatering för layoutobjekt