Ange filtillval
Du kan ange inställningar för den aktuella filens standardlayout, inloggningsinformation, stavningskontroll och manus som ska köras då filen öppnas och stängas. Information om hur du anger inställningar för alla filer finns i Ange inställningar.
Så här anger du tillval för att öppna och stänga den aktuella filen:
1.
Välj Arkiv > Filtillval och klicka på fliken Öppna, om den inte redan visas.

Lägsta tillåtna version för att öppna filen och välj sedan en version av FileMaker Pro, FileMaker Go eller FileMaker Server från listan.
Logga in med och Kontonamn och lösenord och ange ett konto och ett lösenord
Detta är standardurvalet. Standardinställningen är alternativet Logga in med markerat tillsammans med alternativet Kontonamn och lösenord med värdet Admin och ett tomt lösenord.
Logga in automatiskt med ett visst konto och lösenord när du öppnar databasen. Om du tillfälligt vill inaktivera det förvalda lösenordet och mata in något annat håller du ned Skift (Windows) eller Alt (OS X) samtidigt som du öppnar filen.
Logga in med och Gästkonto
Logga in med ett gästkonto automatiskt.
Byt till layout och välj en layout i listan i dialogrutan Ange layout
Visa den angivna layouten när du öppnar filen. Om du inte väljer det här tillvalet öppnas den layout som visades när du senast arbetade i filen eller en layout som du har angett i ett startmanus. (Se tillvalet "Utför manus" nedan.)
Om en layout har valts visas namnet till höger om knappen Ange i det här tillvalet. Om du vill ändra den layout som ska användas klickar du på Ange och väljer en layout i listan. Mer information finns i Dialogrutan Ange layout.
2.
Spara dina ändringar genom att klicka på OK eller klicka på en annan flik om du vill ange ytterligare filtillval.
Så här anger du tillval för rättstavning för den aktuella filen:
1.
Välj Arkiv > Filtillval och klicka på fliken Rättstavning.

2.
Spara dina ändringar genom att klicka på OK eller klicka på en annan flik om du vill ange ytterligare filtillval.
Att kontrollera stavning medan du skriver kan ta längre tid än övriga alternativ för stavningskontroll, om det är mycket text i det aktiva fältet. Mer information finns i Kontrollera stavning medan du skriver.
Så här anger du tillval för texthantering och datainmatning i den aktuella filen:
Obs!  Du måste logga in med behörigheten Full åtkomst för att kunna ändra tillvalen på fliken Text.
1.
Välj Arkiv > Filtillval och klicka på fliken Text.
2.

3.

4.
Spara dina ändringar genom att klicka på OK eller klicka på en annan flik om du vill ange ytterligare filtillval.
Så här kör du manus som öppnar och stänger fönster:
Obs!  Du måste logga in med behörighetsuppsättningen Fullständig behörighet för att kunna ändra tillvalen på fliken Manusutlösare.
1.
Välj Arkiv > Filtillval och klicka på fliken Manusutlösare.
2.

Utföra ett manus varje gång du öppnar ett fönster med en databasfil, förutsatt att inga andra fönster med den filen är öppna. Manuset körs efter att det första fönstret i en fil har öppnats.
Klicka på knappen Ange och välj eller skapa det manus du vill använda.
Mer information finns i VidFörstaFönsterÖppna. Information om bearbetningar som inte aktiverar manus finns i Ändra objektdata utan att aktivera manustrigger.
Klicka på knappen Ange och välj eller skapa det manus du vill använda.
Mer information finns i VidSistaFönsterStäng. Om manuset som körs av manustriggern VidSistaFönsterStäng returnerar ett falskt värde kommer filen inte att stängas.
Klicka på knappen Ange och välj eller skapa det manus du vill använda.
Mer information finns i VidFönsterÖppna. Information om bearbetningar som inte aktiverar manus finns i Ändra objektdata utan att aktivera manustrigger.
Klicka på knappen Ange och välj eller skapa det manus du vill använda.
Mer information finns i VidFönsterStäng. Om manuset som körs av manusutlösaren VidFönsterStäng returnerar ett falskt värde kommer filen inte att stängas.
Obs!  Om en länk till ögonblicksbild skapas från en databas med någon av ovanstående manusutlösare tilldelade, öppnas och stängs länken till ögonblicksbilden enligt beskrivningen i tabellen ovan.
3.
Spara dina ändringar genom att klicka på OK eller klicka på en annan flik om du vill ange ytterligare filtillval.
Relaterade avsnitt
Skapa en FileMaker Pro-fil
Definiera automatisk inmatning av data
Definiera fältkontroll
Öppna filer som är skyddade med lösenord
Kontrollera stavning
Skapa manus för att automatisera uppgifter
Konfigurera manustrigger