Definiera sidbrytningar och sidnummer
Du kan ange tillval för sidbrytning och sidnumrering när du lägger till en layoutdel eller ändrar definitionen för en del.
Obs!  Inställningarna för sidnumrering hör oftast till delsummadelar, men det går att ange tillval för sidbrytning för vilken del som helst i layouten (utom för sidhuvud och sidfot).
Information om hur du skapar en ny del finns i Lägga till en layoutdel.
Så här definierar du sidbrytningar och sidnumrering för en del:
1.
Välj Layouter > Ordna delar i layoutläge.
2.
Du kan också dubbelklicka på delmarkören i layouten.
3.
I följande tabell beskrivs de tillgängliga tillvalen för sidnumrering. Nedtonade tillval är inte tillgängliga för den valda typen av del.

Ny sida efter att delen skrivits ut <värde> gånger. Ange sedan det önskade antalet förekomster av delen per sida. (Om du väljer standardvärdet 1 skrivs en förekomst av delen ut per sida.)
Om du inte vill att den andel av delen som inte får plats på sidan ska skrivas ut överst på nästa sida, väljer du även Radera det som inte får plats på sidan (om du till exempel vill skriva ut informationen i ett kommentarfält längst ned på sidan och klippa bort resten).
4.
Klicka på OK och sedan på Klar.
Kommentar
 •
 •
 •
Om en layout är konfigurerad för utskrift av poster i kolumner och du har angett att posterna ska skrivas ut nedåt på sidan och därefter väljer Ny sida efter att delen skrivits ut <värde> gånger, kommer FileMaker Pro att påbörja en ny kolumn (inte en ny sida) efter delen vid granskning och utskrift. Om kolumnkonfigurationen är att posterna ska skrivas ut tvärs över sidan kommer den angivna sidbrytningen att påbörja en ny sida. Mer information om hur du skriver ut poster i kolumner finns i Förbereda utskrift av poster i kolumner.
Relaterade avsnitt
Sätta in datum, sidnummer eller andra variabler i en layout
Sätta in kopplade variabler i en layout