Lägga till kanter, fyllning och baslinjer för fält
Om du vill förbättra utseendet för en layout och göra den mer lättanvänd kan du lägga till eller anpassa:
 •
 •
 •
 •
Så här lägger du till kanter, bakgrund och baslinjer till fält:
1.
Mer information finns i Markera objekt.
2.
Klicka på Granskare Knappen Granskare i layoutlisten. Klicka sedan på Utseende.
3.
De inställningar som du väljer påverkar de markerade fältens utseende i alla lägen.

Under området Grafik går du till Bakgrund, där du kan välja en färg eller ange en färgövertoning eller bild. Mer information finns i Fylla objekt, layoutdelar eller layoutbakgrunden med en färgövertoning eller Fylla objekt, layoutdelar eller layoutbakgrunden med en bild.
Vid Linje i området Grafik väljer du ett format (Enhetlig, Streckad eller Punkterad) i snabbmenyn. Sedan anger du tjocklek för linjen och väljer en linjefärg. Välj Alla kanter eller någon kombination av Vänster kant, Övre kant, Höger kant eller Nedre kant.
Kantreglage
I området Grafik väljer du de hörn som du vill ska vara rundade, och vid Hörnradie anger du ett värde i punkter. Ju högre värde du anger, desto mer rundade blir hörnen.
Tips!  Om du utformar en databas för FileMaker Go kan du använda Hörnradie till att optimera avstånden mellan angränsande fält.
I området Text går du till Baslinjer för text och väljer baslinjeformat i snabbmenyn. Ange även bredd och välj en färg.
I området Text väljer du Förskjutning av baslinje och anger sedan ett värde i punkter för att flytta baslinjen för text upp eller ner.
Om den aktuella layouten visar fältramar i layoutläget är det inte säkert att du ser alla kanteffekter du har valt. Gör något av följande för att visa effekterna:
 •
Dölj fältramarna i layoutläget: Välj Visa-menyn > Visa > Fältramar för att dölja dem.
 •
Växla till bearbetningsläge: Välj Bläddrai snabbmenyn Läge längst ned i dokumentfönstret.
Kommentar
 •
 •
I Listvy kan du ange att kanter och fyllning ska visas för alla poster i ett fält, istället för endast aktuell post. Mer information finns i Visa fältkanter och fyllning för aktuell post.
 •
 •
Om du lägger till en bakgrundsfyllning i en interaktiv container kan du endast använda en heltäckande fyllningsfärg. Mer information finns i Ange utformning för containerfält.