Utför SQL
Syfte
Utför ett SQL-uttryck på en OBDC-datakälla.
Format
Utför SQL [Ingen dialogruta; ODBC: <datakällans namn>; <inbyggt SQL
eller beräknat SQL>
]
Tillval
 •
Visa ingen dialogruta förhindrar att dialogrutorna Ange SQL, Välj ODBC-datakälla och Lösenord visas när manuset körs.
 •
Klicka på Ange om du vill visa dialogrutan Ange SQL, där du kan ange följande tillval:
 •
Ange visar dialogrutan Välj ODBC-datakälla. Välj en datakälla i listan, klicka på OK och ange giltigt användarnamn och lösenord.
Obs!  Välj Spara användarnamn och lösenord om du valde Visa ingen dialogruta, annars kanske användarna inte kan komma åt din datakälla.
 •
Beräknad SQL-text låter dig skapa en beräkning att använda som SQL-fråga.
 •
Med SQL-text kan du ange ett manuellt SQL-frågeuttryck.
Kompatibilitet

Där manussteget körs
Format som
FileMaker Pro
Ja
Schemalagt manus i FileMaker Server
Partiell
FileMaker Go
Nej
Anpassad webbpublicering
Partiell
FileMaker WebDirect
Partiell
Runtime-lösning
Nej
Kommer från
FileMaker Pro 6.0 eller tidigare
Beskrivning
Med detta manussteg kan du hantera data i en ODBC-datakälla via ett ODBC SQL-gränssnitt. Det ger mer kontroll över hur FileMaker Pro arbetar med ODBC-datakällor. Du kan lägga till flera Utför SQL-steg i ett manus.
Viktigt!  Information om felhantering finns i Hämtningsfunktioner.
 •
Get ( SenasteODBCfel ) funktion returnerar det senaste fel som ODBC gett.
 •
Get ( SenasteFel ) funktion returnerar det senaste FileMaker Pro-felet.
Kommentar
 •
 •
 •
 •
 •
Exempel 1
Uppdaterar poster i tabellen Personal i en extern ODBC-datakälla.
Utför SQL [SQL-text: "INSERT INTO Personal (PersonalID, Namn, Efternamn, Befattning, Telefon, Lön) VALUES (100, N'Jan', N'Jansson', N'Tekniker', '987-7000', 100000) UPDATE Personal SET Befattning = N'Chef' WHERE PersonalID = 103 DELETE FROM Personal WHERE PersonalID = 103]
Exempel 2
Beräknar och utför ett SQL-uttryck för att uppdatera poster i tabellen Kunder i en extern ODBC-datakälla.
Utför SQL [Beräknad SQL-text: "INSERT INTO Kunder (Företag, Efternamn) VALUES (" & Kunder::Företag & "," & "N'" & Kunder::Sista & "')"]
Relaterade avsnitt
Manussteg (i bokstavsordning)
Manussteg (efter kategori)