FileMaker Pro-funktioner efter version
I det här avsnittet listas funktioner i tidigare versioner av FileMaker Pro och FileMaker Pro Advanced med start från version 8.0. Information om varje funktion finns i produktdokumentationen som du kan hämta på http://www.filemaker.com/se/support/.
Information om när manussteg, funktioner och manusutlösare introducerades finns i enskilda hjälpavsnitt.
Information om nya funktioner i den aktuella versionen finns i Nya funktioner i FileMaker Pro 13.
FileMaker Pro 8.0
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
FileMaker Pro 8.0 Advanced
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
FileMaker Pro 8.5
 •
 •
 •
 •
 •
 •
FileMaker Pro 8.5 Advanced
 •
 •
FileMaker Pro 9.0
 •
 •
 •
E-postlänkar till delade databaser – Välj det nya menyalternativet Arkiv > Skicka länk om du vill skicka ett e-postmeddelande med URL-länkar till delade databaser i FileMaker Pro. Använd den här funktionen med delade databaser eller databaser på en FileMaker Server.
 •
 •
Formatering med villkor – Ange formateringsregler baserat på egna villkor via det nya menyalternativet Utforma > Villkorlig och använd villkoren för att formatera data i fält, layouter eller på textbaserade knappar.
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
Ändrad Arkiv-meny – Arkiv > Definiera har nu blivit menyalternativet Arkiv > Hantera och dialogrutorna Hantera ersätter dialogrutorna Definiera.
 •
 •
 •
 •
 •
 •
FileMaker Pro 9.0 Advanced
 •
 •
Utökad datavisare – Använd den nya fliken Aktuell för att visa fält eller variabler i aktuellt manus samt för att visa begränsad information i datagranskaren vid inloggning och verifiering.
 •
Länk till PHP Site Assistant – Välj Verktyg > Starta PHP Assistant om du vill komma direkt till PHP Site Assistant.
 •
FileMaker Pro 10.0
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
Extra stöd för ODBC-datakällor (även kända som externa SQL-källor eller ESS) – Visa, hämta och använd data från SQL-tabeller i Microsoft SQL Server 2008, Oracle 11g och MySQL 5.1 Community Edition. Definiera värdelistor med hjälp av fält i ODBC-datakällstabeller. Använd Windows-verifiering (single sign-on) för att hämta ODBC-data från Microsoft SQL Server. Hämta korrekta SQL-stödda tidsstämpeldata från ODBC-datakällor.
 •
 •
 •
Stöd för SMTP-direkt-epost – Välj Arkiv > Skicka e-post eller använd ett manus för att skicka e-postmeddelanden direkt från FileMaker Pro-filer utan att använda något e-postprogram.
 •
 •
 •
FileMaker Pro 11.0
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
FileMaker Pro 11.0 Advanced
 •
 •
 •
FileMaker Pro 12.0
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
Windows: Stöd för OLE – Du kan inte längre infoga eller arbeta med OLE-objekt från tidigare versioner av FileMaker Pro. Till följd av den här ändringen har manusstegen Sätt in objekt och Uppdatera länk, menyalternativ relaterade till OLE-objekt och alternativet Uppdatera alla länkar före utskrift tagits bort från dialogrutan Skriv ut. Men du kan aktivera OLE-objekt i containerfält och i layouter och spara dem till respektive originalformat.
 •
Windows: Alternativet Låt menyraden blinka vid stavfel har tagits bort från fliken Rättstavning i dialogrutan Filtillval.
FileMaker Pro 12 Advanced