Lägga till skuggor och padding på layoutobjekt
i området Avancerad grafik i Granskare kan du fortsätta att förbättra utseendet på objekt (t.ex. fält, knappar, flytande fönster-knappar, flytande fönster, flikkontroller, glidkontroller och portaler) i en layout. Du kan lägga till eller ändra:
 •
 •
 •
Alla alternativ i området Avancerad grafik är inte tillgängliga för alla objekttyper. Du kan till exempel använda yttre skuggor, men inte inre skuggor, på en flikkontroll och du kan inte ange padding för objekt som rektanglar eller ovaler.
Obs!  Du kan ändra utseendet på objekt ännu mer med hjälp av området Grafik i Granskaren. Mer information finns i Ange fyllning, linjeformat och kanter för objekt, layoutdelar och layoutbakgrunden.
Så här anger eller ändrar du objekts utseende:
1.
Mer information finns i Markera objekt.
2.
Klicka på Granskare Knappen Granskare i layoutlisten. Klicka sedan på Utseende.
Området Avancerad grafik i Granskaren
De inställningar som du väljer påverkar de markerade objektens utseende i alla lägen.
3.
Du kan lägga till skuggor på ett objekt genom att välja Yttre skugga eller Inre skugga, eller både och, i området Avancerad grafik.
4.

Horisontell förskjutning, Vertikal förskjutning, eller båda
5.
Du kan ändra mängden padding mellan objektets kant och dess innehåll genom att vid Padding ange värden (i punkter) för Vänster, Höger, Upptill och Nedtill.
Om du till exempel vill lägga till mer padding mellan den nedre kanten av en knapp och knappens etikett, ökar du värdet för Nedtill.
Det är annorlunda att ändra padding för flytande fönster och glidkontroller jämfört med andra objekt:
 •
 •
Kommentar
 •
 •
Om du vill skapa en egen färg väljer du Annan färg på färgpaletten och klickar på den färg du vill använda.
 •
 •
Du kan visa ett objekts attribut som är specifika för läget när det visas i Bearbetningsläget. Du kan exempelvis ställa in en mörkare skugga om du vill skapa extra fokus på ett fält när användarna placerar pekaren över det. Mer information finns i Ange visningsläge för ett objekt.
 •
Om du vill ta reda på RBG-värdet för en färg klickar du på Fyllningspaletten i formateringslisten i layoutläge och väljer Annan färg. I OS X väljer du fliken Färgreglage. Värdena visas för var och en av grundfärgerna.
Relaterade avsnitt
Rita och lägga till objekt i en layout
Markera och arbeta med objekt i en layout