Fylla objekt, layoutdelar eller layoutbakgrunden med en bild
Du kan fylla ett objekt, en layoutdel eller en layoutbakgrund med en bild. Bildformat som stöds är bland andra .png, .bmp, .tif, .gif och .jpg.
När du fyller ett objekt med en bild sparas bilden i FileMaker Pro-filen och visas i alla poster som använder layouten. Du kan även infoga en bild i en layout. Du kan då referera till bilden från en annan fil. Mer information finns i Sätta in bilder i en layout.
Så här fyller du ett objekt, en layoutdel eller layoutbakgrunden med en bild:
1.
I layoutläge markerar du ett eller flera objekt, en delmarkör eller klickar var som helst på layoutbakgrunden för att markera den.
Mer information finns i Markera objekt.
Obs!  Se till att inga objekt eller delar är markerade när du ska markera layoutbakgrunden.
2.
Klicka på Granskare Knappen Granskare i layoutlisten. Klicka sedan på Utseende.
3.
Mer information finns i Ange visningsläge för ett objekt.
4.
I Bakgrund i området Grafik väljer du Bild.
Obs!  Layoutbakgrunden visas om en eller flera layoutdelar är genomskinliga. Mer information finns i Ange fyllning, linjeformat och kanter för objekt, layoutdelar och layoutbakgrunden.
Klicka på Välj, välj en bildfil och klicka på Sätt in.