Överföra filer till FileMaker Server
Använd FileMaker Pro när du vill överföra databasfiler till FileMaker Server. Om en databas använder containerfält som lagrar data externt överför FileMaker Pro även externt lagrade data.
Obs!  Innan du kan överföra filer måste du ha kontonamnet och lösenordet för serveradministratören eller för en gruppadministratör som har behörighet att utföra åtgärder på databaser. Mer information finns i FileMaker Server Hjälp.
Så här överför du filer till FileMaker Server:
1.
Välj Arkiv > Dela databas > Överför till FileMaker Server.
Dialogrutan Överför till FileMaker Server visas.
2.
Välj vid Värdar vilken typ av värd du vill visa i listan.

Mer information om att lägga till favoritvärdar eller ange en LDAP-server finns i Öppna delade filer som klient.
3.
Eller skriv värdens domännamn (som värd.domän.com) eller IP-adress för Värdadress.
4.
Du kan använda namnet och lösenordet för antingen serveradministratören eller för en gruppadministratör.
5.
FileMaker Server kan vara värd för databasfiler i en standardmapp (MainDB) och två valfria, ytterligare mappar (Additional_1 and Additional_2). Om du är serveradministratör kan du se alla mappar. Om du är gruppadministratör kan du endast se de mappar som ditt konto tillåter att du ser.

Klicka på Ändra. I dialogrutan Ändra mapp väljer du en annan mapp och klickar på OK.
Klicka på Ändra. I dialogrutan Ändra mapp väljer du en mapp där du vill skapa en ny mapp. Klicka på Ny mapp och klicka på OK.
Mer information om mapparna plats och administratörskonton finns i FileMaker Server Hjälp.
6.

Klicka på Bläddra och markera alla filer du vill lägga till på överföringslistan.
7.
Titta i kolumnen Status för varje fil. Om FileMaker Pro identifierar ett problem med filen uppdateras status för den filen och kryssrutan avmarkeras. Kontrollera att alla filer du vill överföra är markerade.
8.
9.
Klicka på Överför.
När överföringen har slutförts uppdateras status för varje fil med information om huruvida överföringen lyckades.
10.
Öppna en överförd fil i FileMaker Pro genom att välja Öppna filen från FileMaker Server för filen. Klicka sedan på Klar.
FileMaker Pro öppnar varje markerad fil. Filnamnet och servernamnet visas i fönstrets rubrikfält.
Kommentar
 •
 •
 •
 •
Om kontrollen av en fil tar längre än några sekunder visas en förloppsindikator. Du kan avbryta filintegritetskontrollen om den tar för lång tid och överföra filen ändå.
 •
 •
Om FileMaker Pro hittar ett problem med en eller flera filer visas ett meddelande i kolumnen Status.
 •
Du kan överföra krypterade databasfiler, men FileMaker Pro kontrollerar inte deras integritet och FileMaker Server kan inte öppna dem automatiskt när de har överförts. En krypterad fil måste öppnas av en serveradministratör eller en gruppadministratör med behörighet att utföra åtgärder på databaser.
 •
Om du markerar Öppna databaser automatiskt (på servern) efter överföring kontrollerar FileMaker Server om filen har någon form av delning aktiverad. Om ingen delning är aktiverad aktiverar FileMaker Server automatiskt delning för behörighetsuppsättningen Fullständig åtkomst via FileMaker Network (utökade behörigheter [fmapp]).
Mer information finns i FileMaker Server Hjälp.
Relaterade avsnitt
Öppna delade filer som klient
Överför till FileMaker Server manussteg