Konfigurera formulärvy, listvy och tabellvy för en layout
FileMaker Pro erbjuder tre vyer av varje layout: en post i taget, lista och tabell. Genom att byta vy kan du välja hur poster ska visas och skrivas ut.
Så här anger du vilka vyer som ska vara tillgängliga i andra lägen:
1.
2.
Klicka på Tillval för layout Knappen Tillval för layout i layoutlisten.
Du kan också klicka på namnet i layoutens aktuella tabell.
3.
Klicka på fliken Vyer i dialogrutan Tillval för layout och markera sedan ett eller flera visningslägen.

Om du inte ändrar standardinställningen är alla vyerna aktiverade.
4.
Klicka på Egenskaper om du vill ange tillval för tabellvisning.
Följande tabell beskriver de tillval som du kan ange i dialogrutan Egenskaper för tabellvy. Klicka på OK när du har angett de tillval för tabellvisning som du vill använda.

Välj Horisontellt, Vertikalt (eller båda), välj färg på stödrastret och stil på stödrasterlinjerna.
Markera Sätt in sidhuvud eller Sätt in sidfot eller bådadera.
Markera Sätt in kolumnrubriker (fältnamnen visas).
Markera Använd värden i listan och välj sedan en måttenhet och ange ett värde.
5.
Som Standardvy väljer du den vy som ska visas första gången en layout öppnas.
6.
Kommentar
 •
 •
Om Sätt in kolumnrubriker är markerat kan användarna högerklicka i kolumnrubriken i bearbetningsläget och välja respektive kommando för att definiera fält, dölja eller radera fält, skapa en dynamisk rapport eller återställa tabellvisningsläget. Mer information finns i Arbeta med data i Tabellvy.
 •
 •
Om Sätt in kolumnrubriker är markerat kan användarna ändra kolumnernas storlek genom att högerklicka på kolumnrubriken och välja Tabellvisning > Ange kolumnbredd. Det här kommandot på snabbmenyn är tillgängligt även om Kolumner som kan storleksändras är avmarkerat i dialogrutan Tabellvisningsegenskaper.
 •
FileMaker Pro använder ordningsföljden för att bestämma kolumnernas standardordning i Tabellvyn. Du kan ändra ordningen mellan kolumnerna om Omflyttningsbara kolumner är markerat i dialogrutan Tabellvisningsegenskaper. Mer information om hur du ändrar ordning på kolumner finns i Visa en post, visa poster som en lista eller visa poster som en tabell.
 •
I layouter som konverterats från FileMaker Pro 12 eller tidigare, anges den aktuella posten med en enfärgad vertikal list som standard.