Importera XML-data
Du kan importera XML-data till en befintlig FileMaker Pro-fil eller konvertera XML-data till en ny FileMaker Pro-fil.
XML-informationen kan bestå en fysisk fil eller vara resultatet av en HTTP-förfrågan som skickats till en webbserver. Du skulle till exempel kunna skapa en beställningsdatabas för att skicka spårningsnummer till ett leveransföretag i form av HTTP-förfrågningar. Företagets webbserver skulle kunna skicka tillbaka den senaste spårningsinformationen i XML-format, och denna information kan då importeras direkt till beställningsdatabasen.
XML-data som importeras måste följa dokumenttypsdefinitionen (DTD) för FileMaker, FMPXMLRESULT. Om XML-informationen har ett annat format kan du använda en XSLT-formatmall (Extensible Stylesheet Language) vid importen för att transformera XML-koden till FMPXMLRESULT-syntax. Mer information finns i FMPXMLRESULT-syntax för XML.
Så här importerar du XML:
1.

2.
Viktigt!  När du uppdaterar befintliga eller matchande poster skrivs informationen i målfilen över, och du kan inte ångra åtgärden. Välj Arkiv-menyn > Spara en kopia om du vill göra en säkerhetskopia av målfilen. Det är viktigt att du förstår hur uppdateringen av poster fungerar. Mer information finns i Metoder för att importera data i en befintlig fil.
3.
4.
Om målfilen innehåller flera tabeller använder du Snabbmenyn Layout för att visa en layout som visar poster från den tabell du vill importera informationen till.
5.
 •
Om du uppdaterar befintliga poster i filen bör du se till att sökresultatet bara innehåller de poster som du vill ersätta. Sortera posterna (t ex efter filnamn) så att den information som importeras ersätter rätt poster i målfilen.
 •
6.
Välj Arkiv-menyn > Importera poster > XML-datakälla.
Dialogrutan Ange XML- och XSL-tillval öppnas.
7.
Du ska bara följa steg 8 och 9 om du konverterar XML-data till en ny FileMaker Pro-fil.
8.
Välj Arkiv-menyn > Öppna.
9.
I dialogrutan Öppna väljer du för Filformat (Windows) eller Visa (OS X) XML-datakälla.
Dialogrutan Ange XML- och XSL-tillval öppnas.
10.
XML-källan kan vara en fil eller resultatet av en HTTP-förfrågan. Mer information finns i Om att importera data med en HTTP-förfrågan.
11.
Om XML-informationen som du importerar inte följer DTD-definitionen FMPXMLRESULT måste du använda en XSLT-formatmall som omvandlar XML-informationen till rätt syntax. XSLT-källan kan vara en fil eller resultatet av en HTTP-förfrågan. Mer information finns i Om att importera data med en HTTP-förfrågan.
12.
Klicka på Fortsätt.
Med en Xerces-baserad XML-tolk och en Xalan-baserad XSLT-processor, använder FileMaker Pro en XSLT-formatmall (om du anger någon) för att transformera XML-data. Om ett felmeddelande visas åtgärdar du felet och importerar igen.
13.

Kommentar
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
Windows-1252 är standardteckentabellen i Windows, men den hanteras inte av de flesta andra XML-bearbetningsverktyg. Om du använder ett Windows-baserat redigeringsverktyg för att generera XML-kod bör du kontrollera kodförklaringen för att se vilken teckenuppsättning som verktyget genererar. Mer information finns i frågor och svar om Xerces C++ på Apaches webbplats http://xerces.apache.org/xerces-c/.
 •
Windows: enhetsbeteckning:/katalognamn/filnamn
OS X: /Volymer/Volymnamn/katalognamn/filnamn
Om du tillhandahåller en lösning för flera plattformar kan du använda funktionen Get (SystemPlatform) för att identifiera den aktuella plattformen och använda rätt format för varje plattform.