Beginselen van FileMaker Pro Advanced > Nieuwe functies in FileMaker Pro 17 Advanced

Nieuwe functies in FileMaker Pro 17 Advanced

FileMaker Pro 17 Advanced bevat de volgende nieuwe functies en verbeteringen.

FileMaker Pro Advanced vervangt FileMaker Pro

FileMaker Pro Advanced beschikt over functies waarmee u sneller en efficiënter FileMaker Pro Advanced-apps op maat kunt ontwikkelen en implementeren. Deze functies zijn beschikbaar als de algemene voorkeur Geavanceerde tools gebruiken is ingeschakeld. Raadpleeg Geavanceerde tools gebruiken.

Eenvoudigere manieren om app op maat te maken

Gebruik het nieuwe venster ‘Maken’ om apps op maat te maken op basis van startklare apps voor gebruikelijke taken van bedrijven. Bekijk ook de voorbeeldapps voor een idee van wat mogelijk is met FileMaker Pro Advanced. Raadpleeg Een FileMaker Pro Advanced-bestand maken.

U kunt Invoegtabellen toevoegen aan uw apps op maat om veel soorten veelvoorkomende gerelateerde informatie bij te houden, zoals actie-items, personen en bijlages. Raadpleeg Invoegtabellen toevoegen aan apps op maat.

Verbeterde tools voor het ontwerpen van lay-outs

Opnieuw ontworpen lay-outmodus: Maak en bewerk velden, werk met meerdere objecten tegelijkertijd en gebruik het infovenster zonder afzonderlijke vensters en dialoogvensters te openen wanneer u lay-outs maakt en bewerkt. Zie Velden definiëren en wijzigen op het tabblad Velden, Het tabblad Objecten gebruiken om met objecten te werken en Objecten opmaken met het infovenster.

Portalen voor lay-out van het type master-details: portalen kunnen nu records uit de huidige gevonden reeks weergeven, waardoor het eenvoudiger is om lay-outs van het type master-details te maken. Raadpleeg Portalen voor lay-outs van het type master-details maken.

Objecten in een groep selecteren: Selecteer, verklein, vergroot en verplaats in een lay-out afzonderlijke objecten in een groep zonder de groepering op te heffen. Of wijzig de opmaak van deze objecten. Raadpleeg Objecten selecteren.

Universal Touch-thema: Dit nieuwe thema wordt gebruikt door startklare apps en invoegtabellen en bevat verschillende stijlen in een enkel thema zodat u meerdere stijlen eenvoudig kunt combineren in dezelfde lay-out. Dankzij het neutrale kleurenpalet kan dit thema eenvoudig worden aangepast: voeg gewoon uw eigen kleuren toe aan enkele stijlen. En bij gelokaliseerde apps op maat werken de standaardformaten van veld- en tekstobjecten goed in alle ondersteunde talen. Raadpleeg Het thema van een lay-out wijzigen.

Verbeterde gebruiksvriendelijkheid

Verbeterd bestandsbeheer: Open eenvoudig bestanden en beheer uw favoriete bestanden en hosts. Raadpleeg Bestanden openen en sluiten en Werken met favoriete bestanden en hosts.

Meerdere e-mailbijlagen: Wanneer u e-mails verzendt, kunt u nu de optie Bestanden toevoegen gebruiken om meerdere bestanden toe te voegen aan elk bericht. Raadpleeg E-mailberichten verzenden en Mail verzenden scriptstap.

Standaardvelden: Wanneer u een tabel maakt, worden verschillende veelgebruikte velden nu automatisch toegevoegd. Raadpleeg Databasetabellen definiëren.

Eigen menu's kopiëren en plakken: U kunt nu standaardsneltoetsen gebruiken om eigen menureeksen, menu's en menuonderdelen te kopiëren en te plakken in een ander FileMaker Pro Advanced-bestand. Raadpleeg Eigen menu's definiëren.

Verbeterde respons tijdens opnieuw verbinden: Als de verbinding met een host wordt verbroken, kunt u blijven werken met bestanden die niet afhankelijk zijn van die host terwijl de verbinding wordt hersteld.

Verbeterde beveiliging

Accountvergrendeling: Na meerdere mislukte aanmeldingen bij een gehost bestand binnen enkele minuten mag u gedurende enkele minuten geen nieuwe poging doen.

Scriptstappen

Nieuwe scriptstappen.

Besturingselement voor lokale meldingen configureren: zet een lokale melding voor een iOS-apparaat in de wachtrij of wist die melding. Raadpleeg Besturingselement voor lokale meldingen configureren scriptstap.

Hosts openen: Opent het dialoogvenster ‘Hosts’. Raadpleeg Hosts openen scriptstap.

Mijn apps openen: Opent het venster Mijn apps. Raadpleeg Mijn apps openen scriptstap.

Gewijzigde scriptstappen

FileMaker Data API-ondersteuning voor uitvoeren van scripts: De meeste scriptstappen ondersteund door Custom Web Publishing worden nu ondersteund door de FileMaker Data API. Raadpleeg de compatibiliteitstabel voor elke scriptstap in Naslaggegevens voor scriptstappen.

Optie ‘Directory’s maken’: Bepaalde scriptstappen die records en gegevens opslaan en exporteren beschikken nu over de optie Directory’s maken waarmee u opgegeven nieuwe directory’s kunt maken op het pad van het uitvoerbestand. Raadpleeg Veldinhoud exporteren scriptstap, Records exporteren scriptstap, Records opslaan als Excel scriptstap, Records opslaan als PDF scriptstap, Records opslaan als link naar snapshot scriptstap en Kopie opslaan als scriptstap.

Invoegen vanuit URL: U kunt nu verkregen gegevens in een variabele geforceerd opslaan als containergegevens. Raadpleeg Invoegen vanuit URL scriptstap.

Open Startpaneel: Deze scriptstap heet nu ‘Mijn apps openen’ en opent het nieuwe venster ‘Mijn apps’. Raadpleeg Mijn apps openen scriptstap.

Openen op afstand: Deze scriptstap heet nu ‘Hosts openen’ en opent het nieuwe dialoogvenster ‘Hosts’. Raadpleeg Hosts openen scriptstap.

Script uitvoeren en Script op Server uitvoeren: Met de nieuwe optie Opgegeven kunt u een script uit een lijst selecteren of de scriptnaam met een berekening opgeven. Voor ‘Script op Server uitvoeren’ is niet langer een account met het uitgebreide privilege ‘fmapp’ vereist. Raadpleeg Script uitvoeren scriptstap en Script op Server uitvoeren scriptstap.

Mail verzenden: U kunt nu meerdere bestanden toevoegen aan elk bericht. Raadpleeg Mail verzenden scriptstap.

Aangepast dialoogvenster tonen: U kunt nu variabelen voor invoervelden gebruiken. Raadpleeg Aangepast dialoogvenster tonen scriptstap.

Functies

Nieuwe functies

Get (ActieveRecordNummer): Geeft als resultaat een nummer dat de actieve record in de huidige gevonden reeks voorstelt. Raadpleeg Get (ActieveRecordNummer) functie.

Get (UUID-nummer): Geeft als resultaat een nummer dat een grote UUID (Universally Unique Identifier) voorstelt. Raadpleeg Get (UUID-nummer) functie.

GetSensor: Geeft als resultaat de waarde van een opgegeven sensor voor een iOS-apparaat. Raadpleeg GetSensor functie.

Gewijzigde en verwijderde functionaliteit

Wanneer u e-mails verzendt, wordt de optie Adressen uit gevonden reeks verzamelen niet langer ondersteund met de optie Meerdere e-mails (één voor elke record in gevonden reeks). Raadpleeg E-mailberichten verzenden en Mail verzenden scriptstap.

Ondersteuning voor verbinding met een host via LDAP (Lightweight Directory Access Protocol) is verwijderd. Raadpleeg Gedeelde bestanden openen als een client.

Ondersteuning voor de beeldindelingen JPEG 2000, MacPaint, Photoshop, SGI en TGA is verwijderd. Raadpleeg Gegevens gebruiken in containervelden.

Verwante onderwerpen

FileMaker Pro Advanced-functies die niet compatibel zijn met oudere versies