Hämtningsfunktioner
Använd funktioner för hämtning i manus när du vill kontrollera och förebygga fel eller när du vill hämta statusinformation om en databasfil, om element i den eller om en åtgärd som utförs.
Många hämtningsfunktioner returnerar information som ändras regelbundet. Till exempel, när funktionen Get(AktuellTid) placeras i ett lagrat beräkningsfält kommer tiden endast att uppdateras när en ny post skapas. Om beräkningsfältet har andra fält i sig, men beräkningsresultatet fortfarande returnerar den aktuella tiden, kommer det lagrade beräkningsresultatet endast att uppdateras när de andra fälten har ändrats i den aktuella posten. Om värdet för någon av dessa beräkningar inte lagras kommer tiden att uppdateras efter behov. Av prestandaskäl är det inte alltid bäst att skapa beräkningsfält där värdet inte lagras. Hämtningsfunktioner används bäst i ett manus där statusinformationen från en hämtningsfunktion är uppdaterad när beräkningen körs.
Om du vill öppna listan över hämtningsfunktioner i dialogrutan Beräkning väljer du Funktioner: alla i kategoriordning eller Funktioner: Hämtning. När du väljer Visa alla funktioner efter namn visas bara Get(Statusflagga).
Obs!  Information om hur funktioner utvärderas olika på värden jämfört med klienten finns i FileMaker Knowledge Base som finns på http://www.filemaker.com/se/support/.
Klicka på en funktion som du vill ha mer information om.

En lista över nyckelord för den aktiverade utökade behörigheten, avgränsad med returtecken. Listan som returneras är baserad på kontot som användes för att öppna databasfilen.
Namnet på den behörighetsuppsättning som används av kontot som användes för att öppna databasfilen.
Innehållet i fältet som har fokus.
Namnet på tabellen som innehåller det aktiva fältet (det fält som har fokus).
Numret på portalraden som har fokus.
Ett logiskt värde som motsvarar den aktuella statusen för manussteget Tillåt användaren att avbryta.
Namnet på det aktuella standardfärgschemat för Högkontrast om Använd Högkontrast är valt i dialogrutan Hjälpmedel i Windows.
Ett logiskt värde som anger status för kryssrutan Använd Högkontrast i dialogrutan Hjälpmedel.
Installerade plugin-programs namn, versionsnummer (om tillgängligt) och aktiveringsstatus.
En sträng som visar felstatusen enligt ODBC-standard, baserat på ISO/IEF-standard.
Ett tal som motsvarar den behörighet som tilldelats en layout i dialogrutan Hantera säkerhet.
Namnet på nätverksprotokollet som FileMaker Pro använder på den här datorn.
Ett tal som anger om statuslisten är dolt, visas, visas och är låst eller är dolt och låst.
IP-adresserna för alla datorer som är anslutna till ett NIC-kort (Network Interface Controller).
Indexnumret och objektnamnet på flikpanelen eller glidpanelen som ska växlas till när VidPanelVäxla manusutlösaren aktiveras.
Ett tal som anger om FileMaker Pro är i bearbetningsläge, sökläge, granskningsläge eller om utskrift pågår när funktionen utvärderas.
Hämtningsfunktioner: Exempel
Det här manuset använder funktionen Get(AktuelltDatum) för att gå igenom varje hittad post och kontrollera om ett konto har passerat förfallodatum. Om ett konto har passerat förfallodatum visar manuset ett meddelande och uppmanar användaren att klicka på knappen Ignorera, Skicka brev eller Skicka e-post (som konfigureras med manussteget Visa anpassad dialogruta). Manuset registrerar användarens svar med hjälp av Get(SenasteMeddelandeval). Baserat på användarens svar utför sedan manuset en åtgärd: det avbryter resten av manuset, skriver ut ett brev om "förfallen" betalning eller skickar e-post till det associerade kontot.

Gå till layout ["Layoutnamn"]
Gå till post/sökpost/sida [Första]
Loop
  If [Databasnamn::Datum < Get(AktuelltDatum) -30]
    Visa anpassad dialogruta ["Minst 30 dagar försenad"]
    If [Get(SenasteMeddelandeval) = 1]
      Avbryt manus
    Else If [Get(SenasteMeddelandeval) = 2]
      Gå till layout ["Påminnelse"]
      Skriv ut []
    Else
      Skicka post [Till: Databasnamn::Kund; Ämne: "Påminnelse"; Meddelande: "Ditt konto har förfallit."]
  End If
  Gå till post/sökpost/sida [Avbryt manus efter alla, Nästa]
End Loop
Gå till layout [ursprunglig layout]
Om formler
I det här avsnittet
Get ( AktuellUtökadBehörighet )
Get ( Kontonamn )
Get ( KontoBehörighetsuppsättning )
Get ( AktivtFältinnehåll )
Get ( AktivtFältnamn )
Get ( AktivtFältTabellnamn )
Get ( AktivtLayoutObjektnamn )
Get ( AktivModifieringstangent )
Get ( AktivtPortalradnummer )
Get ( AktivtRepetitionsnummer )
Get ( AktivMarkeringStorlek )
Get ( AktivMarkeringStart )
Get ( TillåtAvbrottStatus )
Get ( LägeFörTillåtFormateringslist )
Get ( Språkinställning )
Get ( Programversion )
Get ( BeräknatRepetitionsnummer )
Get ( AnslutningsAttribut )
Get ( AnslutningsStatus )
Get ( AktuelltDatum )
Get ( AktuellUtökadBehörighet )
Get ( TidsstämpelAktuellVärd )
Get ( AktuellBehörighetsuppsättning )
Get ( AktuellTid )
Get ( AktuellTidsstämpel )
Get ( AktuellTidUTCMillisekunder )
Get ( EgenMenyuppsättningsnamn )
Get ( Skrivbordssökväg )
Get ( Enhet )
Get ( Dokumentsökväg )
Get ( Dokumentsökvägslista )
Get ( KrypteringTillstånd )
Get ( Felhanteringsläge )
Get ( FileMakersökväg )
Get ( Filnamn )
Get ( Databassökväg )
Get ( Filstorlek )
Get ( HittadePoster )
Get ( Högkontrastfärg )
Get ( Högkontrastläge )
Get ( Värdprogramversion )
Get ( VärdIPadress )
Get ( Värdnamn )
Get ( InstalleradeFMPlugin )
Get ( SenasteFel )
Get ( SenasteMeddelandeval )
Get ( SenasteODBCfel )
Get ( Layoutbehörighet )
Get ( Layoutantal )
Get ( Layoutnamn )
Get ( Layoutnummer )
Get ( LayoutTabellnamn )
Get ( Layoutvy )
Get ( ÄndradeFält )
Get ( Fleranvändarstatus )
Get ( Nätverksprotokoll )
Get ( NätverksTyp )
Get ( Sidnummer )
Get ( BeständigtID )
Get ( Inställningssökväg )
Get ( Skrivarnamn )
Get ( Snabbsökningstext )
Get ( Postbehörighet )
Get ( PostID )
Get ( AntalPoständringar )
Get ( Postnummer )
Get ( AntalÖppnaPoster )
Get ( ÖppenPoststatus )
Get ( AntalSökningar )
Get ( SökpostUteslutstatus )
Get ( Skärmbitdjup )
Get ( Skärmhöjd )
Get ( Skärmbredd )
Get ( ManusAnimeringsLäge )
Get ( Manusnamn )
Get ( Manusparameter )
Get ( Manusresultat )
Get ( Sorteringsläge )
Get ( Statusområdesläge )
Get ( Systemenhet )
Get ( SystemIPadress )
Get ( Systemspråk )
Get ( SystemNICadress )
Get ( Systemplattform )
Get ( Systemversion )
Get ( TemporärSökväg )
Get ( Textlinjalvisning )
Get ( TotaltAntalPoster )
Get ( UtlösareAktuellPanel )
Get ( UtlösareGesterInfo )
Get ( Utlösartangenttryckning )
Get ( Utlösamodifieringstangent )
Get ( UtlösareMålPanel )
Get ( AntalAnvändare )
Get ( Användarnamn )
Get ( AnvändSysteminställningarStatus )
Get ( UUID )
Get ( FönsterinnehållHöjd )
Get ( FönsterinnehållBredd )
Get ( FönsterSkrivbordshöjd )
Get ( FönsterSkrivbordsbredd )
Get ( Fönsterhöjd )
Get ( FönsterVänsterkant )
Get ( Fönsterläge )
Get ( Fönsternamn )
Get ( FönsterOrientering )
Get ( Fönsterstil )
Get ( FönsterÖverkant )
Get ( FönsterSynlighet )
Get ( Fönsterbredd )
Get ( Fönsterzoomnivå )