Get ( Utlösamodifieringstangent )
Syfte
Returnerar modifieringstangenternas läge när en manusutlösare aktiverades.
Format
Get ( Utlösamodifieringstangent )
Parametrar
Ingen
Returnerad datatyp
nummer
Kommer från
FileMaker Pro 10.0
Beskrivning
Returnerar ett värde endast när ett manus körs som har anropats av en manustrigger eller från ett delmanus som har anropats från det utlösta manuset. Annars returneras en tom sträng.
 •
Se Get ( AktivModifieringstangent ) där det finns en beskrivning av de värden som har tilldelats modifieringstangenterna.
 •
Se Code funktion där det finns en lista över navigeringstangenter och de koder som returneras till ett manus som har aktiverats av denna utlösare.
Det kan passera tid mellan den tidpunkt då tangenterna som aktiverade manustriggern trycks ned och den tidpunkt då manuset frågar efter information om modifierartangenterna. Använd Get ( Utlösatangenttryckning ) och Get ( Utlösamodifieringstangent ) när du vill ta reda på vilka tangenter som var aktiva när manustriggern aktiverades. Använd Get ( ActiveModifierKeys ) när du vill veta vilka tangenter som för närvarande trycks ned.
Kommentar
 •
 •
 •
Exempel
 •
Om [Get ( Utlösatangenttryckning )=”a” och Get ( Utlösamodifieringstangent )=0]
Visa anpassad dialogruta [”Du angav \”a\”.”]
End If
 •
Värdet 9 returneras när Skift-Alt trycks ned på en dator med OS X. Om tangenterna Alt och Skift trycks ned på en Mac när ett manus utlöses returnerar Get( Utlösamodifieringstangent ) 9 oavsett vilka modifieringstangenter som har tryckts ned under tiden från det att utlösaren aktiverades tills manuset körs.