Get ( Kontonamn )
Syfte
Returnerar namnet på behörighetsuppsättningen för kontot som används av den aktuella användaren av databasfilen.
Format
Get ( Kontonamn )
Parametrar
Ingen
Returnerad datatyp
text
Kommer från
FileMaker Pro 7.0
Beskrivning
Använd den här funktionen för FileMaker-verifiering. Om en användare använder standardadministrationskontot returnerar Get(Kontonamn) Admin. Om en användare använder FileMaker Pro-gästkontot returneras [Guest].
För extern serververifiering returnerar Get(Kontonamn) namnet på det verifierade kontot som används av den aktuella användaren av databasfilen, inte gruppen som användaren tillhör (gruppnamnet visas i listan Konto när du definierar konton och behörighet i FileMaker Pro). Om en användare tillhör flera grupper (konton) avgörs användarens behörighet av det första gruppnamnet som visas när du väljer Visa i verifieringsordning medan du definierar konton och behörighet för den användaren.
Kommentar
 •
Om du anger en kontext för aktuell beräkning utvärderas den här funktionen med utgångspunkt i angiven kontext, annars utvärderas den med utgångspunkt i det aktuella fönstrets kontext.
 •
Exempel
Returnerar Marknadsföring om kontot som användes för att logga in i databasfilen heter Marknadsföring.
Relaterade avsnitt
Skydda databaser
Skapa konton som verifieras via en extern server
Get ( Användarnamn ) funktion