Get ( InstalleradeFMPlugin )
Syfte
Returnerar installerade plugin-programs namn, versionsnummer (om tillgängligt) och aktiveringsstatus.
Format
Get ( InstalleradeFMPlugin )
Parametrar
Ingen
Returnerad datatyp
text
Kommer från
FileMaker Pro 12.0
Beskrivning
Funktionen Get ( InstalleradeFMPlugin ) är användbar när du vill kontrollera om ett installerat plugin-program är nyare eller äldre än det plugin-program som krävs för en fil.
Om flera plugin-program är installerade returnerar Get ( InstalleradeFMPlugin ) värden för respektive plugin-program på olika rader som är avgränsade med returtecken.
Get ( InstalleradeFMPlugin ) returnerar information om plugin-versioner enbart om plugin-utvecklarna har angett versionsinformation i resursfilen (Windows) eller info.plist-filen (OS X).
OS X: Plugin-program lagras komprimerade.
Aktiveringsstatusen returneras på följande sätt:
 •
Enabled Plugin-programmet är aktiverat i inställningarna i FileMaker Pro och kan läsas in.
 •
Disabled Plugin-programmet är inaktiverat i inställningarna i FileMaker Pro och kan inte läsas in.
 •
Ignored Plugin-programmet kunde inte läsas in. Det kan bero på att programmen inte är kompatibla.
Exempel
När:
MinPlugin1 är installerad och aktiverad på fliken Plugin-program i dialogrutan Inställningar.
MinPlugin2 är installerad och inaktiverad på fliken Plugin-program i dialogrutan Inställningar.
MinPlugin3 inte kunde läsas in.
Returnerar Get ( InstalleradeFMPlugin ) följande:
MinPlugin1;1.0;Enabled
MinPlugin2;1.1;Disabled
MinPlugin3; ;Ignored
Relaterade avsnitt
Installera plugin-program
Ange inställningar för plugin-program
Uppdatera plugin-program
Exempel på uppdatering av plugin-program