Get ( Databassökväg )
Syfte
Returnerar den fullständiga sökvägen till den aktiva databasfilen.
Format
Get(Databassökväg)
Parametrar
Ingen
Returnerad datatyp
text
Kommer från
FileMaker Pro 6.0 eller tidigare
Beskrivning
I Windows är den fullständiga sökvägen för lokala filer: file:/enhet:/mapp/filnamn. För fjärrfiler är den fullständiga sökvägen file://volym/mapp/filnamn.
I OS X är den fullständiga sökvägen för både lokala filer och fjärrfiler file:/volym/mapp/filnamn.
Om du anger en kontext för aktuell beräkning utvärderas den här funktionen med utgångspunkt i angiven kontext, annars utvärderas den med utgångspunkt i det aktuella fönstrets kontext.
Obs!  Information om hur funktioner utvärderas olika på värden jämfört med klienten finns i FileMaker Knowledge Base som finns på http://www.filemaker.com/se/support/.
Exempel
Returnerar file:/enhetsbeteckning:/databasnamn för lokala filer i Windows.
Returnerar file://volymnamn/mappnamn/databasnamn för fjärrfiler i Windows.
Returnerar file:/sökväg:/databasnamn för lokala filer och fjärrfiler i OS X.
Returnerar fmnet:/nätverksadress:/databasnamn för FileMaker Pro-nätverksfiler.