Get ( TemporärSökväg )
Syfte
Returnerar sökvägen till den temporära mapp som FileMaker Pro använder för aktuell användare eller sökvägen som FileMaker Server använder i systemet.
Format
Get ( TemporärSökväg )
Parametrar
Ingen
Returnerad datatyp
text
Kommer från
FileMaker Pro 9.0
Beskrivning
Namnet på den temporära mappen börjar med S följt av ett nummer som representerar den session för databasmotorn under vilken bearbetningen genomfördes. Eftersom ditt operativsystem kontrollerar platsen för tillfälliga filer kan den returnerade sökvägen skilja sig från de exempel som visas. Den sökväg som returneras beror också på vilken produkt (FileMaker Pro eller FileMaker Server) som utför funktionen.
I FileMaker Pro raderas den temporära mappen och de filer den innehåller när FileMaker Pro avslutas. I FileMaker Server kör varje schema sin egen session. När schemat är slutfört avslutas sessionen och den temporära mappen raderas.
Kommentar
 •
 •
Exempel
I Windows returneras:
/%HomeDrive%/Documents and Settings/{user id}/Local Settings/Temp/S<n> eller
/%UserProfile%/AppData/Local/Temp/S<n> eller
/%HomeDrive%/WINDOWS/Temp/S<n> (Windows XP)
där %HomeDrive% är en miljövariabel som returnerar namnet på hemenheten på din hårddisk.
%UserProfile% är en miljövariabel som pekar på den katalog där profilen för den aktuella användaren finns.
S<n> är namnet på den mapp där de temporära filerna placeras (till exempel, S1); <n> är ett tal som representerar databasmotorns session under vilken bearbetningen genomfördes.
I OS X returneras:
/DriveName/private/var/folders/<2 characters>/<20 characters>++++TI/Cleanup at Startup/S<n>/
där DriveName är namnet på din hårddisk.
S<n> är namnet på den mapp där de temporära filerna placeras (till exempel, S1); <n> är ett tal som representerar databasmotorns session under vilken bearbetningen genomfördes.
Platsen kan variera beroende på olika variabler i operativsystemet men bör följa ett liknande mönster.