Get ( SenasteFel )
Syfte
Returnerar ett tal som motsvarar ett eventuellt fel under det senast utförda manussteget.
Format
Get ( SenasteFel )
Parametrar
Ingen
Returnerad datatyp
nummer
Kommer från
FileMaker Pro 6.0 eller tidigare
Beskrivning
Använd den här funktionen till att hitta och styra resultatet av fel. Mer information finns i FileMaker Pro-felkoder.
Kommentar
 •
OS X: Om ett fel uppstår i FileMaker Pro när du kör ett AppleScript från funktionen Hantera manus returneras felkoden för AppleScript.
 •
Om ett fel uppstår vid ODBC-importer och Utför SQL-manussteg när du utför en SQL-fråga, returneras FileMaker fel 1408. Detaljerad information om felet hittar du om du använder Get ( SenasteODBCfel ) funktion. Om det inte finns någon information om felet returnerar FileMaker fel 1409.
 •
 •
Vissa manustrigger medger att det aktiverande kommandot eller händelsen kan avbrytas om manuset som körs av manustriggern returnerar värdet Falskt. När ett kommando eller en händelse avbryts på detta sätt är felkoden inställd på 20.
 •
 •
Tips!  Om du vill skapa ett manus som svarar på fel utan att visa varningar använder du den här funktionen tillsammans med Manuell felhantering manussteg med tillvalet .
Exempel
Returnerar 0 om det senaste manussteget utfördes utan problem.
Returnerar 401 om inga poster påträffades när Utför sökning manussteg utfördes.