Get ( Dokumentsökväg )
Syfte
Returnerar sökvägen till dokumentmappen för den aktuella användaren.
Format
Get ( Dokumentsökväg )
Parametrar
Ingen
Returnerad datatyp
text
Kommer från
FileMaker Pro 8.0
Beskrivning
I Windows är formatet för sökvägen /Drive:/Users/UserName/Documents/.
I OS X är formatet för sökvägen /DriveName/Users/username/Documents/.
När den körs på FileMaker Server returnerar Get ( Dokumentsökväg ) platsen för dokumentmappen, vilket är i samma mapp som serverns mappar för säkerhetskopior, databaser och manus. Dokumentmappen används som en delad plats som manus från olika sessioner och olika processer på datorn kan använda för att importera och exportera filer. Mer information finns i FileMaker Server Hjälp.
Kommentar
 •
 •
Exempel
För FileMaker Pro, för en användare med namnet Johan Svensson, returneras:
/C:/Users/JohanSvensson/Dokument/ i Windows.
/Macintosh HD/Users/johansvensson/Dokument/ i OS X
FileMaker Server, returnerar:
/C:/Program/FileMaker/FileMaker Server/Data/Dokument i Windows Vista.
/Macintosh HD/Library/FileMaker Server/Data/Dokument in OS X
Använda operatorer i formler
Get ( Dokumentsökvägslista ) funktion