Get ( TidsstämpelAktuellVärd )
Syfte
Returnerar värdens aktuella datum och klockslag (till närmaste sekunden) enligt systemklockan.
Format
Get ( TidsstämpelAktuellVärd )
Parametrar
Ingen
Returnerad datatyp
tidstämpel
Kommer från
FileMaker Pro 7.0
Beskrivning
Formatet på det returnerade värdet avgörs av databasfilens inställningar. Du kan använda inställningarna för din klients systeminställningar i operativsystemet.
Kommentar
 •
Klient- och värddatorn kan finnas i olika tidszoner. Get ( TidsstämpelAktuellVärd ) och Get ( AktuellTidsstämpel ) kan därför returnera olika datum- och tidsvärden. Dessutom är det aktuella datumet och klockslaget egenskaper för värdsystemet, medan datum- och tidsformatet hör till databasfilens egenskaper.
 •
Viktigt!  För användare som är anslutna till ett nätverk kan funktionen Get ( TidsstämpelAktuellVärd ) påverka databasfilens prestanda. Om du t.ex. använder funktionen i ett beräkningsfält vars värde inte lagras och fältet visas i en lista krävs det en nätverksanslutning för varje visning av fältet. Det är bättre att använda den här funktionen för fält vilkas beräkningsvärde lagras. Om du t.ex. automatiskt anger en tidsstämpel för varje ny post i ett fält som lagrar värdet, minimerar du nätverksanvändningen.
Exempel
Returnerar 2014-01-01 11:30:01 om systemklockan på värddatorn visar 1 januari 2014 11:30:01.