Ändra annan behörighet
Behörighetsuppsättningar kan tillåta eller förhindra följande för en fil:
 •
 •
Export av poster, kopiering av poster till Urklipp och användning av Apple Events för att fråga efter data
 •
 •
 •
Bortkoppling av klienten för en delad fil från FileMaker Server när klienten är inaktiv
 •
Du kan också inaktivera flertalet menykommandon om du bara vill tillåta grundläggande redigering eller inaktivera så gott som alla menykommandon i FileMaker Pro.
Så här ändrar du annan behörighet:
1.
Se Skapa nya behörighetsuppsättningar eller Ändra befintliga behörighetsuppsättningar.
2.

Välj Tillåt utskrift.
Välj Tillåt export.
Obs!  I Windows påverkas inte ActiveX Automation om du avmarkerar det här tillvalet. Om du avmarkerar det i OS X stoppas bara de Apple Events som använder data, medan andra Apple Events ändå fungerar.
Välj Hantera utökade behörigheter.
Välj Tillåt att användaren åsidosätter varningar om datakontroll.
Välj Koppla bort användaren från servern vid inaktivitet.
Välj Tillåt att användaren ändrar sitt eget lösenord.
Välj Måste ändras var <n> dag och ange antalet dagar.
Obs!  Om du väljer det här tillvalet och inte samtidigt väljer Tillåt att användaren ändrar sitt eget lösenord måste lösenordet ändras av ett konto med behörigheten Full åtkomst i stället för kontot med den här behörighetsuppsättningen. (I de flesta fall bör du antingen markera eller avmarkera båda tillvalen.)
Välj Minsta längd för lösenord och ange antalet tecken.
Välj något av följande vid Tillgängliga menyval:
 •
Allt om du vill aktivera alla menykommandon, utom dem som uttryckligen inaktiveras av andra tillval för behörighetsuppsättningen.
 •
Endast redigering om du bara vill aktivera grundläggande redigeringskommandon i bearbetningsläge.
 •
Minimum om du vill inaktivera alla menykommandon utom de som används för att öppna, stänga eller skapa databasfiler, växla mellan databasfönster, utföra manus, öppna FileMaker Pro Hjälp eller ändra inställningar.
3.
Information om de olika behörigheterna som du kan definiera finns i:
 •
 •
 •
 •
 •
4.
Dialogrutan Hantera säkerhet visas igen.
5.
 •
Klicka på OK om du är klar med arbetet med konton och behörighet. Ange ett kontonamn och ett lösenord med behörighetsuppsättningen Full åtkomst i dialogrutan och klicka på OK.
 •
Kommentar
 •
Vanligen bör du inte tillåta ändring av lösenordet i en behörighetsuppsättning om den hör till ett eller flera konton som delas av flera användare. I stället bör en administratör med behörigheten Full åtkomst ändra lösenordet regelbundet och därefter distribuera det till alla användare som behöver det.
 •
 •
Även om du anger Endast redigering vid Tillgängliga menyval kan behörigheten för poster och layouter ändå förbjuda redigering av vissa fält, poster och data i vissa layouter. Se Ändra behörighet för poster och Ändra layoutbehörighet.
 •
Om du väljer Endast redigering eller Minimum vid Tillgängliga menyval inaktiveras kommandot Fönster > Nytt fönster, vilket gör att användarna inte kan öppna nya fönster. Det kan vara bra att begränsa de tillgängliga menykommandona om du vill styra användarnas möjlighet att öppna flera fönster. (Du kan skapa manus som tillåter användarna att öppna vissa fönster. Mer information finns i Skapa och redigera manus.)