Skydda databaser
Du kan begränsa vad användare ser och gör i en databasfil genom att definiera konton och behörighetsuppsättningar. Du kan t.ex.
 •
 •
 •
 •
 •
Du kan även kontrollera åtkomst till en fils schema (och filens tabeller, layouter, manus och värdelistor).
Vissa funktioner för filsäkerhet ingår i operativsystemet men du bör använda behörighetsfunktionerna i FileMaker Pro som den grundläggande metoden för att styra åtkomst till dina databasfiler och skydda dem.
Det är särskilt viktigt att skydda FileMaker Pro-filer som delas med andra FileMaker Pro-användare via FileMaker-nätverk, med webbanvändare via FileMaker WebDirect och med ODBC/JDBC-klienter. Sådana delade filer är mer sårbara, eftersom de är mer tillgängliga i nätverket.
Obs!  Om du har FileMaker Pro Advanced kan du kryptera databasfiler för att skydda dem medan de lagras på disk. Se Kryptera databasfiler (FileMaker Pro Advanced).
I det här avsnittet
Om skydd av databaser
Skapa och hantera konton
Skapa och hantera behörighetsuppsättningar
Hantera utökad behörighet
Öppna filer som är skyddade med lösenord
Ge åtkomstbehörighet till filer