Ändra layoutbehörighet
Behörighetsuppsättningarna kan begränsa åtkomsten till layouter i en fil. Du kan ange följande för en fil:
 •
Behörighet för alla layouter: du kan tillåta eller förbjuda användaren att växla till layoutläge och göra ändringar av alla layouter. Du kan också förhindra åtkomst av alla layouter i en fil.
 •
Anpassad behörighet för enskilda layouter: du kan ange två typer av åtkomstbegränsningar för varje layout.
 •
Designa och visa begränsningar för enskilda layouter: om behörighetsuppsättningen tillåter designändringar av en layout i layoutläge, endast visning av layouten eller ingen åtkomst av layouten.
 •
Dataåtkomstbegränsningar för enskilda layouter: om behörighetsuppsättningen tillåter åtkomst, visning eller ändring av informationen som visas i varje layout. När dataåtkomst inte är tillåten kan användaren visa layouten men <Ingen behörighet> visas i stället för information i fälten.
Obs!  Layout- och postbehörighet skiljer sig åt i vissa viktiga avseenden, samtidigt som de samverkar på flera sätt:
 •
 •
En genomgång av hur layoutbehörighet och postbehörighet samverkar finns i Hur layoutbehörighet och postbehörighet påverkar varandra.
Så här ändrar du behörighet för layouter:
1.
Visa dialogrutan Redigera behörighetsuppsättning. Se Skapa nya behörighetsuppsättningar eller Ändra befintliga behörighetsuppsättningar.
2.
Om du vill ange behörighet för alla layouter i filen väljer du Alla ändringsbara, Alla med endast visning eller Alla utan behörighet vid Layouter. De här tillvalen tillåter eller förhindrar följande:

3.
Om du vill ange enskild behörighet för varje layout i filen väljer du Anpassad behörighet vid Layouter. Markera varje layout i dialogrutan Anpassad layoutbehörighet och ange önskad behörighet för den (eller markera Ny layout om du vill ange behörighet för alla nya layouter som skapas). När du är klar med att ange behörighet för enskilda layouter klickar du på OK.
Tips!  Du kan också ange enskild behörighet för flera layouter samtidigt genom att först markera flera layouter i dialogrutan Anpassad layoutbehörighet. Se Obs! nedan.

Välj kan ändras under Layout.
Välj endast granskning under Layout.
Välj ingen åtkomst under Layout.
Välj kan ändras under Poster via den här layouten.
Välj endast granskning under Poster via den här layouten.
Förhindra att användaren visar data i layouten (<Ingen behörighet> visas i varje fält i stället för informationen i fältet)
Välj ingen åtkomst under Poster via den här layouten.
Markera Tillåt att nya layouter skapas.
Viktigt!  I dialogrutan Anpassad layoutbehörighet skyddar tillvalen endast granskning och ingen åtkomst under Poster via den här layouten bara ett enda sätt att visa informationen i en enda layout. Det innebär att alla förekomster av informationen kanske inte är skyddade, t.ex. manus som använder informationen och relationer som visar informationen i andra filer. Om du vill begränsa tillgången till alla förekomster av specifika tabeller, poster eller fält oavsett var de visas eller används, bör du använda postbehörighet. Se Hur layoutbehörighet och postbehörighet påverkar varandra och Ändra behörighet för poster.
4.
Information om de olika behörigheterna som du kan definiera finns i:
 •
 •
 •
 •
 •
5.
Dialogrutan Hantera säkerhet visas.
6.
 •
Klicka på OK om du är klar med arbetet med konton och behörighet.
Obs!