Ändra befintliga behörighetsuppsättningar
Du kan ändra befintliga behörighetsuppsättningar om du vill tillåta eller begränsa åtkomst till en fil.
Obs!  Du kan inte ändra eller radera de fördefinierade behörighetsuppsättningarna (Fullständig åtkomst, Endast datainmatning och Skrivskyddad åtkomst) utom för att aktivera eller inaktivera utökad behörighet för dem. Du kan duplicera behörighetsuppsättningarna Endast datainmatning och Skrivskyddad åtkomst och därefter ändra kopiorna. Se Använda fördefinierade behörighetsuppsättningar, Duplicera och radera behörighetsuppsättningar och Ändra den utökade behörigheten för en behörighetsuppsättning.
Så här ändrar du en befintlig behörighetsuppsättning:
1.
Välj Arkiv-menyn > Hantera > Säkerhet.
2.
Klicka på fliken Behörighetsuppsättningar i dialogrutan Hantera säkerhet.
3.
Dialogrutan Ändra behörighetsuppsättning visas.
4.
Om du vill byta namn på behörighetsuppsättningen eller redigera beskrivningen anger du ett nytt namn i Namn på behörighetsuppsättning eller en ny beskrivning i Beskrivning.
Om du byter namn på en behörighetsuppsättning uppdateras också namnet på behörighetsuppsättningen i alla konton som har den behörighetsuppsättningen. Du behöver inte uppdatera varje konto med behörighetsuppsättningens nya namn manuellt.
5.
Information om de olika behörigheterna som du kan definiera finns i:
 •
 •
 •
 •
 •
 •
Obs!  Är nästan alla tillval i dialogrutan Ändra behörighetsuppsättning nedtonade? Kom ihåg att du inte kan ändra eller radera de fördefinierade behörighetsuppsättningarna (Fullständig åtkomst, Endast datainmatning och Skrivskyddad åtkomst) utom för att aktivera eller inaktivera utökad behörighet för dem. Du kan duplicera behörighetsuppsättningarna Endast datainmatning och Skrivskyddad åtkomst och därefter ändra kopiorna. Mer information finns i Duplicera och radera behörighetsuppsättningar.
6.
7.
 •
Klicka på OK om du är klar med arbetet med konton och behörighet. Ange ett kontonamn och ett lösenord med behörighetsuppsättningen Full åtkomst i dialogrutan och klicka på OK.