Ändra befintliga konton
Du kan ändra befintliga konton, t.ex. kontonamnet, lösenordet och andra inställningar. Om någon t.ex. glömmer sitt lösenord kan du skapa ett nytt för den användarens konto och informera om det nya lösenordet.
Information om hur du duplicerar och raderar konton finns i Duplicera och radera konton.
Varning  Glöm inte kontonamnet och lösenordet som hör till behörighetsuppsättningen Full åtkomst. Skriv ned uppgifterna och förvara dem på en säker plats. Om du tappar bort eller glömmer det här kontonamnet och lösenordet kanske du inte kan öppna eller ändra filen.
Så här ändrar du ett befintligt konto:
1.
Välj Arkiv-menyn > Hantera > Säkerhet.
Dialogrutan Hantera säkerhet öppnas. Fliken Konton innehåller en lista över de konton som är definierade i den här filen.
2.
3.

Välj ett tillval i listan Kontot verifieras via.
Välj Användaren måste ändra lösenordet vid nästa inloggning.
Välj om kontot ska vara aktivt eller inaktivt vid Kontostatus. Användare kan inte öppna en databas med ett inaktivt kontonamn och lösenord.
Du kan välja en befintlig behörighetsuppsättning eller välja Ny behörighet och skapa en ny uppsättning. Mer information finns i Skapa nya behörighetsuppsättningar.
4.
5.
 •
Klicka på OK om du är klar med arbetet med konton och behörighet. Ange ett kontonamn och ett lösenord med behörighetsuppsättningen Full åtkomst i dialogrutan och klicka på OK.
 •
Kommentar
 •
 •
 •
Lösenord skiljer mellan versaler och gemener. Om du t.ex. definierar lösenordet zFotBollz2 godkänner FileMaker Pro inte zfotbollz2. När du anger ett lösenord för ett konto kan det vara bra att kontrollera att skiftlåstangenten på tangentbordet inte är aktiverad.
 •
Kontonamn skiljer inte mellan versaler och gemener. Om du t.ex. anger ett kontonamn som Christian kan kontoanvändaren öppna filen genom att ange christian eller CHRISTIAN som kontonamn.
 •
 •
För automatisk inloggning varje gång en fil öppnas väljer du Arkiv > Filtillval, och anger sedan kontonamn och lösenord. Mer information finns i Ange filtillval.
 •
Om du vill ta bort lösenordsskyddet från en fil tar du bort lösenord från alla konton. I dialogrutan Filtillval kontrollerar du att Logga in med är markerat och att Kontonamn och lösenord är angett som Admin med ett tomt lösenord. Mer information finns i Ange filtillval.