Uitgebreide privileges bewerken voor een privilegeset
Met privilegesets kunt u uitgebreide privileges beperken die bepalen of en hoe toegang wordt verkregen tot een gedeeld bestand. Voor een bestand kunt u instellen of met een privilegeset het volgende is toegestaan:
 •
een gedeeld bestand openen door op de menubalk Bestand > Openen op afstand te kiezen
 •
 •
 •
 •
toegang krijgen tot een databasebestand in FileMaker Go zonder u zich opnieuw dient aan te melden
 •
Opmerking  Als u uitgebreide privileges inschakelt, wordt slechts met bepaalde privilegesets toegang tot gedeelde gegevens toegestaan. Als u toegang wilt krijgen tot de gedeelde gegevens, dient u het samengebruik in te stellen voor het gewenste toegangstype. Zie Samengebruik van databases in een netwerk, FileMaker Pro-gegevens delen via ODBC of JDBC of Databases publiceren op het web voor meer informatie.
Zie Accounts, privilegesets en uitgebreide privileges voor meer informatie over uitgebreide privileges.
Zo bewerkt u uitgebreide privileges voor een privilegeset:
1.
Geef het dialoogvenster Privilegeset bewerken weer. Zie Nieuwe privilegesets maken of Bestaande privilegesets bewerken voor meer informatie.
Opmerking  Als de menuopdracht Bestand > Beheren > Beveiliging grijs wordt weergegeven, krijgt u met uw privileges geen toegang. Lees de opmerking hieronder voor een andere mogelijkheid om uitgebreide privileges te bewerken.
2.
Schakel in de keuzelijst Uitgebreide privileges de gewenste uitgebreide privileges in en schakel de overige uit.
In de volgende tabel vindt u de uitgebreide privileges die standaard beschikbaar zijn.

Toegang krijgen tot een databasebestand vanuit een webbrowser via Instant Web Publishing.
Toegang krijgen tot een databasebestand als een ODBC- of JDBC-gegevensbron.
Toegang via FileMaker Network, Server Side Scripting (genereren van scripts aan serverzijde) of FileMaker Go
Een gedeeld bestand openen (hetzij een bestand gedeeld door FileMaker Pro, hetzij gehost en gedeeld door FileMaker Server).
Opnieuw verificatie vereisen na het aantal opgegeven minuten in slaapstand/op de achtergrond - Alleen voor Go
Toegang krijgen tot een bestand in FileMaker Go zonder opnieuw te hoeven aanmelden na de slaapstand van een bestand of na het gebruik van een andere toepassing. Standaard ingesteld op 10 minuten; maximale tijd is 10.080 minuten (één week) (alleen voor FileMaker Go).
Toegang krijgen tot een databasebestand vanuit een webbrowser of een andere toepassing via XML Web Publishing (alleen voor FileMaker Server).
Toegang krijgen tot een databasebestand vanuit een webbrowser of een andere toepassing via PHP Web Publishing (alleen voor FileMaker Server).
FileMaker kan, evenals andere ontwikkelaars, extra uitgebreide privileges aanbieden binnen andere softwareproducten die zijn ontwikkeld voor gebruik met FileMaker Pro.
3.
Raadpleeg een van de volgende onderwerpen voor meer informatie over de verschillende privileges die u kunt definiëren:
 •
 •
 •
 •
 •
4.
Het dialoogvenster Beveiliging beheren verschijnt opnieuw.
5.
 •
Als u klaar bent met accounts en privileges, klikt u op OK. In het dialoogvenster dat verschijnt, voert u een accountnaam en wachtwoord in waaraan de privilegeset Volledige toegang is toegewezen en vervolgens klikt u op OK.
 •
Zie Accounts maken of Bestaande accounts bewerken als u de privilegeset aan één of meer accounts wilt toewijzen.
Opmerkingen
 •
 •
Wanneer u instellingen voor samengebruik configureert voor FileMaker Network Sharing, ODBC/JDBC of Instant Web Publishing, kunt u samengebruik voor alle gebruikers of bepaalde privilegesets inschakelen als uw privilegeset dit toestaat. Deze methode is toegankelijk via een account waaraan een privilegeset is toegewezen en waarbij het privilege Uitgebreide privileges beheren via dialoogvensters Samengebruik is ingeschakeld, zodat toegang kan worden verkregen via accounts waaraan de privilegeset Volledige toegang niet is toegewezen. Zie Overige privileges bewerken, Samengebruik van databases in een netwerk ODBC en JDBC gebruiken met FileMaker Pro of Databases publiceren op het webvoor meer informatie.
 •
Wanneer u een uitgebreid privilege bewerkt, kunt u de privilegesets in- of uitschakelen die er toegang toe hebben. Zie Bewerken welke privilegesets een uitgebreid privilege kunnen gebruiken voor meer informatie. (Voor deze methode zijn privileges voor volledige toegang vereist.)
 •
Als u een FileMaker Pro-database host, moet de database het uitgebreide privilege fmapp bevatten. Als u de assistent Database uploaden gebruikt om een database naar FileMaker Server te uploaden en het samengebruik is niet ingeschakeld, schakelt de databaseserver fmapp in voor de privilegeset Volledige toegang.
Verwante onderwerpen
Uitgebreide privileges beheren
Uitgebreide privileges weergeven