Databases beveiligen
U kunt beperkingen instellen voor wat gebruikers in een databasebestand kunnen zien en doen door accounts en privilegesets te definiëren. U kunt bijvoorbeeld:
 •
 •
 •
 •
 •
bepaalde gebruikers volledige toegang geven tot een bestand, zodat zij tabellen, velden, relaties, gegevensbronnen en toegangsprivileges kunnen definiëren voor andere gebruikers.
U kunt ook de toegang tot het schema van een bestand instellen (inclusief de tabellen, lay-outs, scripts en invoerlijsten erin).
Hoewel uw besturingssysteem beveiligingsfuncties voor bestanden heeft, kunt u beter toegangsprivileges van FileMaker Pro gebruiken om de toegang en beveiliging van uw databasebestanden te beheren.
Het is vooral van belang dat u FileMaker Pro-bestanden beveiligt die ook door andere FileMaker Pro-gebruikers worden gebruikt via FileMaker Network, door webgebruikers via Instant Web Publishing en door ODBC/JDBC-clients. Deze gedeelde bestanden zijn kwetsbaarder omdat ze via het netwerk veel toegankelijker zijn.
Onderwerpen in deze sectie
Databases beveiligen
Accounts maken en beheren
Privilegesets maken en beheren
Uitgebreide privileges beheren
Bestanden openen die met een wachtwoord zijn beveiligd
Machtiging verlenen voor toegang tot bestanden