Introduktion till FileMaker Pro > Nya funktioner i FileMaker Pro 15

Nya funktioner i FileMaker Pro 15
FileMaker Pro 15 innehåller följande funktioner och förbättringar.
Ny fältkontroll
Dold redigeringsruta - dölj konfidentiell information genom att ställa in ett fält som visar punkter istället för data. Mer information finns i Konfigurera ett fält så att det visas som en meny, en grupp av kryssrutor eller någon annan kontroll.
Bättre användbarhet
FileMaker Pro Hjälp - Hjälp har omformats för enklare åtkomst och användning. Hjälp kräver internetuppkoppling men du kan hämta den och sedan använda den offline. Mer information finns i Använda Hjälp.
Enklare programuppdateringar - när det finns en programuppdatering meddelar FileMaker Pro dig och gör att du kan hämta och installera uppdateringen i FileMaker Pro.
Värdsökningar - sök efter värdar i Startcenter med hjälp av sökrutan ovanför värdlistan.
Ytterligare support för ODBC-datakällor finns tillgänglig. Mer information finns i Konfigurera en ODBC-klientdrivrutin.
OS X: det finns stöd för visning i helskärmsläge och delad skärm i FileMaker Pro-dokumentfönster.
OS X: du kan nu öppna eller stänga en snabbmeny med mellanslagstangenten.
Förbättrat scriptfönster
Kontrollera problem i ett script. Problemen markeras i sektionen för scriptredigering. När du importerar eller klistrar in script kontrolleras de automatiskt för problem.
En ny inställning gör att du kan visa nyligen skapade script i Scripts-menyn som standard.
Ångra åtgärder i scriptfönstret och dialogrutan Beräkning.
Mer information finns i Skapa och redigera scripts.
Ökad säkerhet
FileMaker Pro kan verifiera SSL-certifikat innan åtgärder utförs som öppnar en fil som FileMaker Server är värd för. Programmet kan även importera XML-data via en HTTP- förfrågan eller skicka e-post via en SMTP-server med hjälp av en krypterad anslutning.
FileMaker Pro meddelar dig när en värds SSL-certifikat inte kan verifieras. Välj att ansluta ändå, lägga till värden i listan över tillåtna värdar eller avbryta. Mer information finns i Ange tillåtna värdinställningar.
Förhindra att andra program använder AppleScript eller ActiveX för att utföra FileMaker-script. Mer information finns i Ändra den utökade behörigheten för en behörighetsuppsättning.
Fliken Bevaka i Datagranskaren kräver att du loggar in på ett konto som har fullständiga behörigheter för att visa uttryck. Mer information finns i Använda datagranskaren (FileMaker Pro Advanced).
Konfigurera en lösning som kräver att användarna använder Touch ID eller en iOS-lösenkod innan FileMaker Go får tillgång till nyckelhanteraren. Mer information finns i Ställa in filtillval.
Scriptsteg
Nya scriptsteg
Nollställ tabell: raderar alla poster i den angivna tabellen, oberoende av aktuella hittade poster. Med Nollställ tabell kan du radera poster snabbare än med Radera alla poster när du ska radera ett stort antal poster. Mer information finns i scriptsteget Nollställ tabell.
Ändrade scriptsteg
Scriptsteg som tidigare innehöll kryssrutan Visa ingen dialogruta visar nu det infogade alternativet Med dialogruta.
Konvertera fil: du kan välja att verifiera SSL-certifikatet för den server som angetts i en HTTP-förfrågan gällande XML-data. Mer information finns i scriptsteget Konvertera fil.
Importera poster: du kan välja att verifiera SSL-certifikatet för den server som angetts i en HTTP-förfrågan gällande XML-data. Mer information finns i scriptsteget Importera poster.
Infoga från URL: du kan välja att verifiera SSL-certifikatet för den server som anges i URL-adressen. Mer information finns i scriptsteget Infoga från URL.
Skicka e-post: verifierar SSL-certifikatet för en SMTP-server som använder en krypterad anslutning. Mer information finns i scriptsteget Skicka e-post.
Funktioner
Nya funktioner
RangeBeacons: returnerar en lista över iBeacon och hur nära de är en iOS-enhet. Mer information finns i funktionen RangeBeacons.
Ändrade funktioner
Get (SenasteODBCfel) är nu Get (SenasteExternaFelDetalj) och returnerar detaljer om SSL-certifikatfel utöver ODBC-fel. Mer information finns i funktionen Get ( SenasteExternaFelDetalj ).
Ändrade och borttagna funktioner
OS X: FileMaker Pro kan endast köras som ett 64-bitars program. Om du använder versioner av plugin-program, ODBC-klientdrivrutiner eller ljud-/bildcodec som endast är för 32 bitar med FileMaker Pro kontaktar du leverantören om 64-bitarsversioner av programvaran.
Värdelistor visas i snabbmenyer. Om du definierar att en värdelista ska visa värden från ett andra fält visar ett fält i form av en snabbmeny nu endast värdet från det första fältet. Det använder dataformateringen för det fältet när snabbmenyn är stängd. (Det här är samma funktionssätt som för nedrullningsbara listor.) Om du vill visa värdet från värdelistan och ignorera dataformatering markerar du alternativet Åsidosätt dataformatering med värdelista i Granskaren. Se Definiera värdelistor och Konfigurera ett fält så att det visas som en meny, en grupp av kryssrutor eller någon annan kontroll.
Det finns inte längre stöd för Acrobat 5- och Acrobat 6-kompatibilitet när du sparar poster som .pdf. Mer information finns i Spara och skicka poster som en PDF-fil.
FileMaker Pro Användarhandbok har tagits bort. Informationen från den handboken finns nu i Hjälp.
Relaterade avsnitt
FileMaker Pro-funktioner som inte är kompatibla med tidigare versioner