Referens > Ange inställningar > Ange tillåtna värdinställningar

Ange tillåtna värdinställningar
När du försöker ansluta till en värd vars SSL-certifikat inte kan verifieras kan det hända att FileMaker Pro meddelar dig innan det ansluter. Exempel på åtgärder som kan leda till det här meddelandet är att öppna en fil som FileMaker Server är värd till och som har SSL aktiverat, skicka e-post till en SMTP-server via en säker anslutning eller utföra vissa scriptsteg.
Om du ser detta meddelandet ska du göra något av följande:
Om du alltid vill ansluta till värden väljer du Tillåt alltid anslutning till den här värden och klickar på Anslut. FileMaker Pro ansluter till värden och lägger till den i listan över tillgängliga värdar (i dialogrutan Inställningar). Du får inte ett till meddelande om den här värden för samma fel.
Om du vill ansluta utan att lägga till värden i listan över tillgängliga värdar klickar du på Anslut.
Om du är osäker på om du ska tillåta anslutning till värden klickar du på Avbryt och kontaktar lösningsutvecklaren.
För att ta bort tillgängliga värdar:
1. Gör något av följande:
Windows: välj Redigera-menyn > Inställningar.
OS X: välj FileMaker Pro > Inställningar.
2. På fliken tillgängliga värdar markerar du en eller flera värdar och trycker på backsteg.
3. Klicka på OK.
Kommentar
FileMaker Pro tillåter automatiskt anslutningar till värdar med verifierade SSL-certifikat och lägger inte till dem i listan över tillgängliga värdar.
För varje operativsystemkonto som finns på en dator styr användaren vilka värdar som läggs till i den användarens lista över tillgängliga värdar. Användarens lista gäller för alla FileMaker Pro-lösningar som användaren öppnar.