Referens > Funktionsreferenser > Mobila funktioner > RangeBeacons

RangeBeacons
Användning
Returnerar en lista över iBeacon och hur nära de är en iOS-enhet.
Format
RangeBeacons ( UUID {; tidsgräns ; större ; mindre} )
Parameter
UUID - universell unik identifierare för iBeacon att söka efter. UUID identifierar en eller fler iBeacon som en specifik typ eller från en viss organisation. Exempelvis kan iBeacon för alla områden i en galleria dela samma UUID.
tidsgräns - antal sekunder det dröjer innan ett värde returneras. Om tidsgräns inte anges returnerar funktionen ett värde efter fem sekunder.
större - det värde som identifierar en grupp av iBeacon. Exempelvis kan alla iBeacon för ett visst område i en galleria dela samma större.
mindre - det värde som identifierar specifika iBeacon inom en grupp av iBeacon. Exempelvis kan alla iBeacon för leksaksavdelningen i ett visst område i en galleria dela samma mindre.
Parametrar inom klamrar {} är valfria.
Returnerad datatyp
Text
Kommer från
FileMaker Pro 15.0
Beskrivning
FileMaker Go returnerar:
UUID - universell unik identifierare för varje identifierad iBeacon
större - det värde som identifierar en grupp av iBeacon.
mindre - det värde som identifierar specifika iBeacon inom en grupp av iBeacon.
närhet - ett nummer som indikerar relativ närhet till en iBeacon. Returnerar följande:
0 (Okänd) Närheten till iBeacon kunde inte fastställas.
1 (Omedelbar) iBeacon är mycket nära iOS-enheten.
2 (Nära) iBeacon är relativt nära iOS-enheten.
3 (Avlägsen) iBeacon är långt ifrån iOS-enheten.
noggrannhet - noggrannheten för närhetsvärdet, mätt i antal meter från iBeacon. Det här värdet hjälper dig att skilja mellan iBeacon med samma närhetsvärde. Ett negativt värde betyder att det inte gick att fastställa noggrannhet.
rssi - den mottagna signalstyrkan för iBeacon, mätt i decibels.
Kommentar
Om ingen iBeacon uppfyller kriteriet returnerar den här funktionen en tom sträng.
Om iOS Platstjänster är avstängt returnerar funktionen en tom sträng.
Om sökningen är ogiltig returnerar den här funktionen ett frågetecken (?).
Exempel
RangeBeacons ( "D9B9EC1F-XXXX-YYYY-80A9-1E39D4CEA95C" ) returnerar information om alla iBeacons i närheten som har följande UUID angivet:
D9B9EC1F-XXXX-YYYY-80A9-1E39D4CEA95C, 10, 1, 0, -1.00, 0
D9B9EC1F-XXXX-YYYY-80A9-1E39D4CEA95C, 5, 1, 3, 14.68, -79
D9B9EC1F-XXXX-YYYY-80A9-1E39D4CEA95C, 5, 2, 3, 18.96, -81
RangeBeacons ( "D9B9EC1F-XXXX-YYYY-80A9-1E39D4CEA95C" ; 30 ) returnerar resultatet efter 30 sekunder.
RangeBeacons ( "D9B9EC1F-XXXX-YYYY-80A9-1E39D4CEA95C" ; 20 ; 10 ; 1 ) returnerar information om iBeacon med angivet UUID med ett större-värde på 10 och ett mindre-värde på 1. Det returnerar resultatet efter 20 sekunder.
Relaterade avsnitt
Funktionsreferenser (efter kategori)