Referens > Scriptsteg > Scriptsteg för fält > Infoga från URL

Infoga från URL
Användning
Placerar innehållet från en URL-adress i ett fält.
Se även
Format
Infoga från URL [Verifiera SSL-certifikat ; Markera ; Med dialogruta: På/Av ; <tabell::fält> ; <resurs-URL>]
Tillval
Verifiera SSL-certifikat kontrollerar SSL-certifikatet på servern som anges i URL-adressen. Om certifikatet inte kan verifieras kan användaren välja att ansluta ändå eller hoppa över scriptsteget. Om certifikatet inte kan verifieras och Scriptsteget Manuell felhantering är inställt till , kommer Infoga från URL att agera som om servern vore otillgänglig.
Markera hela innehållet ersätter allt i fältet. Om du inte väljer detta tillval sätter Infoga från URL in innehållet från URL-adressen vid insättningspunkten eller i slutet av fältets data.
Med dialogruta specificerar om dialogrutan för tillvalet "Infoga från URL" ska visas när scriptsteget utförs.
Gå till målfält anger det fält där du vill infoga URL-innehållet.
Ange URL låter dig att skriva URL-adressen eller skapa en URL-adress med en beräkning.
Koda URL automatiskt ersätter specialtecken med motsvarande kodade värden som krävs för URL-adresser. Till exempel ett mellanslag ersätts med %20. När du avmarkerar det alternativet ändras inte URL-adressen.
Kompatibilitet

Där scriptsteget körs
Format som
FileMaker Pro
Ja
FileMaker Server
Ja
FileMaker Go
Ja
Anpassad webbpublicering
Ja
FileMaker WebDirect
Ja
Runtime-lösning
Ja
Kommer från
FileMaker Pro 12.0
Beskrivning
Infoga från URL stöder http-, https-, httppost-, httpspost-, ftp-, ftps- och file-protokoll. I FileMaker Pro hämtas resursen som är angiven av URL-adressen i målfältet.
En lista över bild- och ljud-/videoformat som stöds i containerfält finns i Använda data i containerfält.
Viktigt!  Kontrollera att Markera hela innehållet är markerat för högre prestanda i FileMaker WebDirect.
Kommentar
Infoga från URL stöder endast UTF-8.
I FileMaker WebDirect:
Om Med dialogruta är , körs scriptsteget som om Koda URL automatiskt vore markerat.
Om Markera hela innehållet är avmarkerat och Infoga från URL infogar till ett textfält, läggs innehållet från URL-adressen till i textfältet. Flera hämtningar kan resultera i oväntade resultat och sänkta prestanda.
httppost och httpspost är anpassade scheman som definieras i FileMaker Pro och som gör det möjligt att skicka HTTP POST-data. Mer information finns i Om att importera data med en HTTP-förfrågan.
Om det angivna fältet inte finns i den layout där scriptet körs returnerar Infoga från URL en felkod som kan fångas med Funktionen Get ( SenasteFel ).
Exempel 1
Öppnar en webbplats och infogar en PDF i containerfältet Försäljningsrapport.
Infoga från URL [Med dialogruta: Av ; Kunder::Försäljningsrapport ; "http://www.filemaker.com/sales_report.pdf"]
Exempel 2
Infogar en karta som visar kundadressen i containerfältet Adress Kartor.
Infoga från URL [Med dialogruta: Av ; Kunder::Adress Kartor ; "http://maps.google.com/maps/api/staticmap?center=" & Customers::Address & "&zoom=14&markers=" & Customers::Address & "&size=256x256&sensor=false"]
Exempel 3
Infogar HTML-koden för http://www.apple.com.
Infoga från URL [Med dialogruta: Av ; Kunder::HTML-webbplatskod ; "http://www.apple.com"]