Spara, importera och exportera data > Spara och skicka poster i andra format > Spara och skicka poster som en PDF-fil

Spara och skicka poster som en PDF-fil
1. Visa vilken layout du vill använda som bas för PDF-filen.
Hur PDF-filen visas beror på den aktuella layouten när du skapar en PDF-fil.
Mer information finns i Växla mellan layouter.
2. I bearbetnings- eller granskningsläge väljer du menyn Arkiv > Spara/skicka poster som > PDF.
I granskningsläge klickar du på Spara i PDF-formati statuslisten.
3. I dialogrutan Spara poster i PDF-format anger du ett namn för filen, anger var filen ska lagras, vad som ska lagras, om filen ska öppnas automatiskt och om ett e-postmeddelande ska skapas med PDF-filen som bilaga.
Du kan spara aktuell post, alla poster i hittade poster eller en tom post som kan användas som ett pappersformulär.
Om du markerar Tom post aktiveras listan Utseende och den definierar hur fält utformas i PDF-filen.
Om du markerar Skapa e-post med fil som bilaga, skapas ett e-postmeddelande med PDF-filen som bilaga och du kan sedan ange mottagare.
Om du markerar Öppna filen automatiskt öppnas filen när den har skapats.
4. Klicka på OK.
5. Klicka på Spara.
Kommentar
Om du lägger till poster till en befintlig FileMaker Pro PDF-fil, måste du skapa ett script som använder scriptsteget Spara poster i PDF-format och markera alternativet Tillägg till befintlig PDF. Mer information finns i scriptsteget Spara poster i PDF-format.
Det finns inget stöd för att spara PDF-filer i runtime-lösningar.
Om du vill spara PDF-filer måste du har behörighet för utskrift. Fråga din databasadministratör.
Om båda lösenordsalternativen är markerade för PDF-filen, är filen skyddad och dess innehåll kommer även att vara krypterat. Innehållet i en krypterad PDF-fil visas som "oläslig text" när den öppnas i program som inte kan läsa PDF. Filinnehållet kan inte indexeras av operativsystemet och sökmotorer, vilket innebär att användarna inte kan söka efter innehåll i dokumentet med hjälp av sökverktyg på datorn och på internet.