Records afdrukken
U kunt gegevens uit de database of informatie over de database, zoals veld definities of scriptstappen, afdrukken. Zie Scripts afdrukken, Tabel- en veldgegevens afdrukken of Werken met de relatiegrafiek.
Opmerking  Zie Etiketten afdrukken of Enveloppen afdrukken als u etiketten of enveloppen afdrukt.
Zo drukt u records af:
1.
Raadpleeg Een standaardprinter en papieropties opgeven (Windows) of Printer- en papieropties opgeven (OS X), maar ook de documentatie bij de printer en het besturingssysteem voor meer informatie.
2.
Als u Tabelweergave hebt geselecteerd, kunt u de velden die u wilt afdrukken opnieuw ordenen, toevoegen of verbergen. Raadpleeg Velden weergeven en verbergen in de tabelweergave.
3.
 •
gebruik de modus Zoeken om de gewenste gevonden reeks te verkrijgen en gebruik opdrachten in het menu Records om de gevonden reeks te wijzigen (raadpleeg Records zoeken)
 •
4.
Raadpleeg Het document wordt niet zoals verwacht weergegeven in de schermafdrukmodus als u problemen ondervindt bij het weergeven en afdrukken van schuivende objecten en gegevens in kolommen.
5.
Kies Bestand > Afdrukken.
6.
Kies in het dialoogvenster Afdrukken bij Afdrukken de gewenste optie (Windows) of kies FileMaker Pro in het venstermenu (OS X).

Leeg record, met velden en kies een opmaakoptie
OS X: als u de opties niet ziet, klikt u op Details tonen
7.
De overige afdrukopties zijn afhankelijk van de printer en de systeemsoftware die u gebruikt. Raadpleeg de documentatie bij de printer en het systeem.
Opmerkingen
 •
Als u een lay-out met gegevens afdrukt die de rechtermarge overschrijdt, kiest u op de menubalk Bestand > Printerinstelling (Windows) of Pagina-instelling (OS X), selecteert u de liggende afdrukstand en klikt u op OK (als de lay-out nog te breed is, probeert u het afdrukgebied te verkleinen door voor de schaal een waarde kleiner dan 100% te typen in het dialoogvenster Printerinstelling (Windows) of Pagina-instelling (OS X).
 •
 •
Wanneer u een veld of een portaal met een schuifbalk afdrukt, drukt FileMaker Pro alleen de gegevens af die zonder te schuiven zichtbaar zijn. Als u alle gegevens wilt afdrukken, dupliceert u de lay-out en maakt u het veld of portaal groter zodat de grootst mogelijke hoeveelheid gegevens kan worden weergegeven. Daarna geeft u opties voor verschuiving op zodat de lege ruimte bij het afdrukken wordt opgevuld. Raadpleeg Velden toevoegen aan een lay-out en Lege ruimten op afdrukken verwijderen.
 •
 •
 •
U kunt popover-knoppen afdrukken, maar geen popovers of de inhoud van popover-vensters.
 •
Navigatiegedeelten en objecten erin worden niet afgedrukt of verschijnen niet op een schermafdruk.
 •
De plaatshouder van tekst wordt alleen afgedrukt als u ervoor kiest om een lege record met de plaatshouder van tekst af te drukken. De plaatshouder van tekst wordt niet afgedrukt bij records waardoor wordt gebladerd of in de huidige record.