Schermafdrukken maken van gegevens in een lay-out
Wanneer u naar de schermafdrukmodus schakelt, verschijnt de lay-out zoals deze wordt afgedrukt. In de schermafdrukmodus kunt u in de velden geen gegevens invoeren of bewerken.
In de schermafdrukmodus ziet u:
 •
hoeveel records op een afgedrukte pagina passen
 •
 •
 •
 •
 •
hoe velden waarvoor verschuivingsopties zijn ingesteld, lege ruimte opvullen (zie Lege ruimten op afdrukken verwijderen)
 •
 •
 •
popover-knoppen, maar niet hun gekoppelde popovers of de inhoud van popover-vensters (zie Werken met popover-vensters in lay-outs)
Zo maakt u schermafdrukken van gegevens in een lay-out:
1.
 •
 •
Controleer of de gevonden reeks de records bevat waarvan u een schermafdruk wilt maken.
Raadpleeg stappen 1 tot en met 4 in Records afdrukken.
2.
Klik op de lay-outbalk (bladermodus) op Schermafdruk of kies in het venstermenu voor modi onder in het documentenvenster op Schermafdruk.
Zo bladert u door pagina's in de schermafdrukmodus:
Gebruik de navigatieknoppen op de statusbalk. Klik op Knop Achteruit en Knop Vooruit, sleep de schuifregelaar naar links of rechts of typ een paginanummer in het vak met het huidige paginanummer en druk op Enter of Return.
Navigatieknoppen in de schermafdrukmodus
 •
Kies Records > Ga naar record > Volgende, Vorige of Ga naar om over te schakelen naar de volgende, de vorige of een specifieke pagina. (Deze menuopdrachten zijn niet beschikbaar als de statusbalk verborgen is en door een scriptstap is vergrendeld.)