Enveloppen afdrukken
Maak een enveloplay-out om gegevens op een envelop af te drukken. Een enveloplay-out bevat de door u geselecteerde en gerangschikte velden om op een envelop af te drukken.
Een enveloplay-out gebruikt samenvoegvelden die worden vergroot of verkleind om de gegevens in te passen in het veld. Als het samenvoegveld leeg is, neemt het geen ruimte in beslag.
Zo maakt u een enveloplay-out:
1.
Klik in de lay-outmodus op Lay-out/Rapport maken.
De wizard Lay-out/rapport maken verschijnt. Voor hulp op het scherm terwijl u werkt met de wizard, drukt u op F1 (Windows) of Command-? (OS X).
2.
Kies in de keuzelijst Records tonen van de tabel met de records die u voor uw envelop wilt gebruiken. Typ voor Lay-outnaam een naam voor de lay-out.
3.
Kies achtereenvolgens Printer en Enveloppen. Klik op Doorgaan.
4.
 •
 •
 •
5.
6.
Aandachtspunten bij het afdrukken van enveloppen
In FileMaker Pro wordt bij het vaststellen van de marges en andere afmetingen van de lay-out rekening gehouden met de geselecteerde printer-, afdruk- en pagina-instellingen. Controleer eerst deze instellingen voordat u een enveloplay-out maakt.
1.
Kies Bestand > Printerinstelling (Windows) of Pagina-instelling (OS X).
In de schermafdrukmodus kunt u ook op de statusbalk klikken op Printerinstelling (Windows). of Pagina-instelling (OS X)
2.
Als u de enveloppen met de korte kant eerst in de printer laadt, moet u de liggende (horizontale) afdrukstand selecteren.
3.
Nadat u de lay-out hebt gemaakt, moet u deze mogelijk aanpassen afhankelijk van de manier waarop u de enveloppen in de printer laadt.

Opmerking  Als u in FileMaker Pro een enveloplay-out maakt, worden samenvoegvelden gebruikt. Met samenvoegvelden kunt u geen gegevens invoeren of bewerken. Als u gegevens wilt invoeren of bewerken, moet u overschakelen naar de modus Bladeren of een andere lay-out gebruiken.
Verwante onderwerpen
Een lay-out maken