Get-functies

Ophaalfuncties controleren op fouten in scripts of leggen informatie over de bestandsstatus of uitgevoerde acties vast.
Heel wat Get-functies leveren informatie op die regelmatig wijzigt. Wanneer bijvoorbeeld de functie Get(HuidigeTijd) in een opgeslagen berekeningveld is geplaatst, wordt de tijd pas bijgewerkt wanneer een nieuwe record wordt gemaakt. Als de berekening nog andere velden bevat, maar de berekening geeft nog steeds de huidige tijd als resultaat, wordt het resultaat van de opgeslagen berekening pas bijgewerkt wanneer die andere velden in de huidige record worden gewijzigd. Als een van deze berekeningen niet-opgeslagen zijn, wordt de tijd bijgewerkt als dat nodig is. Een berekeningveld niet-opgeslagen maken, is niet altijd bevorderlijk voor de algemene prestaties. Ophaalfuncties gebruikt u het beste in een script waarin de statusinformatie van een ophaalfunctie up-to-date is op het ogenblik dat de berekening wordt uitgevoerd.
Opmerking  Zoek in de FileMaker Knowledge Base die u kunt bereiken vanaf http://help.filemaker.com voor meer informatie over de verschillen tussen de evaluatie van functies op de host en de client.
Klik op een functienaam voor meer informatie.

De naam van de privilegeset die wordt gebruikt door de account waarmee het bestand is geopend.
De naam van de tabel met het veld dat actief is.
1 (waar) als de scriptstap 'Onderbreken door gebruiker toestaan' is ingeschakeld; in het andere geval is het resultaat 0 (onwaar).
1 (waar) als de opmaakbalk zichtbaar mag zijn; in het andere geval is het resultaat 0 (onwaar).
1 (waar) als de scriptstap 'Foutafvanging instellen' is ingeschakeld; in het andere geval is het resultaat 0 (onwaar).
1 (waar) als hoog contrast beschikbaar en actief is; in het andere geval is het resultaat 0 (onwaar).
Tekst die de fouttoestand toont die door de ODBC-standaarden is gepubliceerd, op basis van ISO/IEF-standaarden.
Een getal op basis van de toegangsprivileges voor records die beschikbaar zijn via de huidige lay-out.
De naam van het netwerkprotocol (TCP/IP) dat door FileMaker op deze computer wordt gebruikt.
1 (waar) als Weglaten is geselecteerd in de huidige zoekopdracht; in het andere geval is het resultaat 0 (onwaar).
1 (waar) als animaties zijn ingeschakeld voor het huidige script; in het andere geval is het resultaat 0 (onwaar).
Een lijst met de IP-adressen van alle computers die zijn aangesloten op een actieve NIC-kaart (Network Interface Controller).
1 (waar) als de tekstliniaal wordt weergegeven; in het andere geval is het resultaat 0 (onwaar).
1 (waar) als het touch-toetsenbord automatisch is ingesteld om automatisch te worden weergegeven wanneer het nodig is; in het andere geval is het resultaat 0 (onwaar)
1 (waar) als 'Systeeminstellingen gebruiken' in het menu Opmaak is ingeschakeld; in het andere geval is het resultaat 0 (onwaar).
1 (waar) als het venster zichtbaar is; het resultaat is 0 (onwaar) als het venster is verborgen via Venster verbergen.
Voorbeeld van Get-functies
Dit script gebruikt de functie Get(HuidigeDatum) om in elke record in de gevonden reeks te controleren of een rekening is vervallen. Als een rekening is vervallen, geeft het script een bericht weer en wordt de gebruiker gevraagd op de knop Negeren, Brief sturen, of Post verzenden te klikken (ingesteld met de scriptstap Aangepast dialoogvenster tonen). Het script legt het antwoord van de gebruiker vast met Get(KeuzeLaatsteBericht). Het script voert dan op basis van de reactie van de gebruiker een actie uit: het annuleert de rest van het script en drukt een brief af om de gebruiker op de hoogte te stellen van de achterstallige betaling of verzendt een e-mail naar de gekoppelde account.

Ga naar lay-out ["lay-outnaam"]
Ga naar record/verzoek/pagina [Eerste]
Loop
  If [DatabaseNaam::Datum < Get(HuidigeDatum) - 30]
    Aangepast dialoogvenster tonen ["30 of meer dagen te laat"]
    If [Get(LastMessageChoice) = 1]
      Script onderbreken
    Else If [Get(LastMessageChoice) = 2]
      Ga naar lay-out ["Betalingsherinnering"]
      Afdrukken []
    Else
      Post verzenden [Aan: DatabaseNaam::Client; Onderwerp: "Herinnering"; Bericht: "Uw factuur is nog niet betaald."]
    End If
  End If
  Ga naar record/verzoek/pagina [Afsluiten na laatste, Volgende]
End Loop
Ga naar lay-out [originele lay-out]
Formules
Onderwerpen in deze sectie
Get(UitgebreidePrivilegesAccount)
Get(AccountNaam)
Get(NaamPrivilegesetAccount)
Get(InhoudActiefVeld)
Get(NaamActiefVeld)
Get(TabelnaamActiefVeld)
Get(ActiefLayoutObjectNaam)
Get(ActieveCombinatietoetsen)
Get(ActiefPortaalrijnummer)
Get(NummerActieveHerhaling)
Get(ActieveSelectieGrootte)
Get(StartActieveSelectie)
Get(StatusOnderbrekenToestaan)
Get(ToestaanOpmaakbalkStatus)
Get(Programma-architectuur)
Get(ApplicatieTaal)
Get(ApplicatieVersie)
Get(NummerBerekeningHerhaling)
Get(VerbindingsAttributen)
Get(VerbindingsStatus)
Get(HuidigeDatum)
Get(HuidigeUitgebreidePrivileges)
Get(TijdstempelHuidigeHost)
Get(HuidigeNaamPrivilegeset)
Get(HuidigeTijd)
Get(HuidigeTijdstempel)
Get(HuidigeTijdUTCMilliseconden)
Get(NaamEigenMenureeks)
Get(BureaubladPad)
Get(Apparaat)
Get(Documentpad)
Get(LijstDocumentenpad)
Get(CoderingsStatus)
Get(StatusFoutafvanging)
Get(FileMakerpad)
Get(BestandsNaam)
Get(BestandsPad)
Get(BestandsGrootte)
Get(GevondenTelling)
Get(KleurHoogContrast)
Get(StatusHoogContrast)
Get(VersieHosttoepassing)
Get(IPadresHost)
Get(HostNaam)
Get(GeïnstalleerdeFMPlugins)
Get(LaatsteFout)
Get(KeuzeLaatsteBericht)
Get(LaatsteODBCfout)
Get(LayoutToegang)
Get(TellingLayout)
Get(LayoutNaam)
Get(LayoutNummer)
Get(LayoutTabelNaam)
Get(StatusWeergaveLayout)
Get(Menubalkstatus)
Get(GewijzigdeVelden)
Get(StatusSamengebruik)
Get(NetwerkProtocol)
Get(TypeNetwerk)
Get(PaginaNummer)
Get(PersistentID)
Get(Standaardbestandslocatie)
Get(PrinterNaam)
Get(TekstSnelZoeken)
Get(RecordToegang)
Get(RecordID)
Get(TellingRecordwijzigingen)
Get(RecordNummer)
Get(TellerOpenRecords)
Get(StatusOpenRecords)
Get(TellingVerzoeken)
Get(StatusGevraagdeWeglaatopdracht)
Get(SchermDiepte)
Get(SchermHoogte)
Get(Schermschaalfactor)
Get(SchermBreedte)
Get(ToestandScriptanimatie)
Get(ScriptNaam)
Get(ScriptParameter)
Get(ScriptResultaat)
Get(StatusSorteren)
Get(StatusStatuspaneel)
Get(SysteemStation)
Get(SysteemIPadres)
Get(SysteemTaal)
Get(SysteemNICadres)
Get(SysteemPlatform)
Get(SysteemVersie)
Get(TijdelijkPad)
Get(TekstliniaalZichtbaar)
Get(TellingTotaalaantalRecords)
Get(Touch-toetsenbordstatus)
Get(HuidigePaneelActivering)
Get(ActiveringExternEvenement)
Get(BewegingsInfoActivering)
Get(ToetsaanslagActivering)
Get(CombinatietoetsActivering)
Get(DoelPaneelActivering)
Get(TellingGebruikers)
Get(GebruikersNaam)
Get(StatusSysteeminstellingenGebruiken)
Get(UUID)
Get(VensterinhoudHoogte)
Get(VensterinhoudBreedte)
Get(VensterBureaubladHoogte)
Get(VensterBureaubladBreedte)
Get(VensterHoogte)
Get(VensterLinks)
Get(VensterModus)
Get(VensterNaam)
Get(VensterRichting)
Get(VensterStijl)
Get(VensterBoven)
Get(VensterZichtbaar)
Get(VensterBreedte)
Get(ZoomniveauVenster)