Get(Schermschaalfactor)

Doel
Geeft als resultaat de schaalfactor van het scherm waarin het huidige bestand is geopend.
Opmaak
Get(Schermschaalfactor)
Parameters
Geen
Resulterend gegevenstype
getal
Afkomstig van
FileMaker Pro 13.0.2
Beschrijving
In OS X en FileMaker Go geeft deze functie als resultaat een schaalfactor op basis van de relatieve pixeldichtheid van het scherm. Bijvoorbeeld:
 •
1 voor een apparaat zonder een Retina-scherm
 •
2 voor een Mac met een Retina-scherm of voor iPhone 6
 •
3 voor een iPhone 6 Plus
In Windows geeft deze functie als resultaat de schaalfactor die in het configuratiescherm Uiterlijk en Personalisering zijn opgegeven.
In FileMaker WebDirect, geplande FileMaker Server-scripts en Custom Web Publishing geeft deze functie als resultaat 1.
Voorbeeld 1
Get(Schermschaalfactor) geeft als resultaat 2 op een iPad met een Retina-scherm.
Voorbeeld 2
Detecteert de schaalfactor van het scherm en gaat vervolgens naar een lay-out die is ontworpen voor een grote schaalfactor of gaat naar een standaardlay-out.
If [Get(Schermschaalfactor) = 1,5]
Ga naar lay-out [Facturen factor 150%]
Else
Ga naar lay-out [Facturen]