Get(SysteemVersie)

Doel
Geeft als resultaat de versie van het huidige besturingssysteem.
Opmaak
Get(SysteemVersie)
Parameters
Geen
Resulterend gegevenstype
tekst
Afkomstig van
FileMaker Pro 6.0 of lager
Beschrijving
Geeft als resultaat:
 •
6.1 voor Windows 7
 •
6.2 voor Windows 8
 •
10.9 voor OS X versie 10.9
 •
<besturingssysteem of apparaat> <webbrowser> <browserversie> voor FileMaker WebDirect
Voor besturingssysteem of apparaat is het resultaat het volgende:
 •
Win voor een Windows-besturingssysteem
 •
Mac voor een OS X-besturingssysteem
 •
Linux voor een Linux-besturingssysteem
 •
iPad voor een iPad
 •
iPhone voor een iPhone
 •
iPod voor een iPod touch
 •
Android voor een Android-apparaat
 •
Andere voor een onbekend besturingssysteem of apparaat
Voor webbrowser is het resultaat het volgende:
 •
Safari voor de browser Safari
 •
IE voor de browser Internet Explorer
 •
Chrome voor de browser Chrome
 •
Andere voor een onbekende browser
Bij browserversie wordt de versie van de webbrowser gegeven die toegang heeft tot FileMaker WebDirect.
Opmerking  Zoek in de FileMaker Knowledge Base die u kunt bereiken vanaf http://help.filemaker.com voor meer informatie over de verschillen tussen de evaluatie van functies op de host en de client.
Voorbeelden
Geeft als resultaat 10.9 als het huidige besturingssysteem OS X versie 10.9 is.
Geeft als resultaat iPad Safari 7.0 voor een iPad met FileMaker WebDirect in Safari versie 7.0.
Geeft als resultaat Win Chrome 32 voor een Windows-computer met FileMaker WebDirect in Chrome versie 32.