Werken met knoppen en knoppenbalken in lay-outs
U kunt een knop gebruiken om een FileMaker Pro-opdracht of een script uit te voeren. U kunt bijvoorbeeld een knop definiëren om gewoon naar een andere lay-out over te schakelen door de scriptstap 'Ga naar lay-out' te gebruiken. Of u kunt een knop definiëren om een meer ingewikkelde script uit te voeren dat records zoekt, sorteert en afdrukt of een script dat gegevens van het ene FileMaker Pro-bestand naar het andere overbrengt.
In de modus Bladeren of Zoeken kunt u op een knop klikken om de opdracht of het script ervan uit te voeren. U kunt ook knoppen opnemen in de tabvolgorde van een lay-out, zodat u met de Tab-toets een knop kunt bereiken en erop kunt "klikken" door op de spatiebalk te drukken. Raadpleeg Tabvolgorde voor gegevensinvoer instellen.
U kunt veel FileMaker-objecten in knoppen veranderen en eigen knoppen maken. Knoplabels kunnen een combinatie van tekst en pictogrammen bevatten, inclusief eigen pictogrammen.
Een andere soort knop die u kunt maken, is een popover-knop waarmee een popover wordt weergegeven. Raadpleeg Werken met popover-vensters in lay-outs.
Voor de verticale of horizontale weergave van meerdere knoppen kunt u een knoppenbalk maken en afzonderlijke segmenten als knoppen of popover-knoppen definiëren.
Verwante onderwerpen
Scripts maken en bewerken
Voorbeelden van Script uitvoeren en scriptparameters
Onderwerpen in deze sectie
Een knop definiëren of wijzigen
Een knoppenbalk definiëren of wijzigen
Een knop of knoppenbalk kopiëren
Een knop of knoppenbalk verwijderen
Dynamische knoppen maken