Een knoppenbalk definiëren of wijzigen
U kunt een knoppenbalk definiëren om meerdere knoppen en popover-knoppen horizontaal of verticaal weer te geven. Voor elke knop of popover-knop kunt u een tekstlabel, een pictogram of tekst en een pictogram toevoegen. Voor knoppen kunt u een enkele opdracht of een script toewijzen dat moet worden uitgevoerd.
Zo definieert of wijzigt u een knoppenbalk:
1.
Raadpleeg Scripts maken en bewerken.
2.
In de modus Lay-out kiest u in het venstermenu Lay-out de lay-out voor de knoppenbalk. Vervolgens:
 •
Als u een nieuwe knoppenbalk wilt definiëren, klikt u in de statusbalk op het Knoppenbalkgereedschap Knoppenbalkgereedschap en sleept u vervolgens de kruiscursor om de knoppenbalk te tekenen. FileMaker Pro maakt een knoppenbalk met drie segmenten in de lay-out en geeft het dialoogvenster Instellingen van knoppenbalk weer. (U kunt de segmenten als knoppen of popover-knoppen definiëren.)
 •
3.
4.
Standaard maakt FileMaker Pro een label dat alleen uit tekst bestaat en is gecentreerd.

Knop voor tekst van label
Knop voor alleen afbeelding
5.
Bij Actief segment kiest u het segment dat standaard de actieve weergavestatus in de modi Bladeren en Zoeken zal zijn.
Kies Geen om geen actief segment te hebben. Als u een berekening voor het actieve segment wilt maken, kiest u Opgeven. Raadpleeg Werken met formules en functies.
6.

Als u een eigen pictogram wilt gebruiken, klikt u op +, kiest u een bestandsnaam (met de indeling .png of .svg) en klikt u vervolgens op Openen. Voor meer informatie over SVG-ondersteuning raadpleegt u FileMaker Pro SVG-grammatica voor knoppictogrammen.
Als u een eigen pictogram wilt verwijderen, selecteert u het pictogram en klikt u vervolgens op -. De pictogrammen worden uit de bibliotheek verwijderd maar bestaande knoppen of popover-knoppen die het verwijderde pictogram gebruiken, wijzigen niet.
Als u een segment wilt toevoegen aan de knoppenbalk, klikt u op +. Als u een segment wilt verwijderen, selecteert u het segment en klikt u op -.
7.
8.
 •
Knop, kiest u een actie en wijzigt u het uiterlijk van de cursor (raadpleeg stappen 5 en 6 van Een knop definiëren of wijzigen). Ga daarna verder met stap 9 hieronder.
 •
Popover-knop, kiest u de richting waarin de popover wordt geopend en wijst u scriptactiveringen toe aan de popover (raadpleeg stap 2 van Instellingen van popover-venster wijzigen). Ga daarna verder met stap 9 hieronder.
Zo ordent u opnieuw segmenten in een knoppenbalk:
Zo verplaatst u een knoppenbalk: