Skapa konton som verifieras via en extern server
Om du använder FileMaker Server som värd för FileMaker Pro-databaser och din organisation använder centralt hanterad verifiering för användare och grupper, till exempel Apple OpenDirectory eller en Windows-domän, kan du skapa konton som verifierar användare med utgångspunkt i verifieringsservern. Det gör att du kan använda den befintliga servern för att styra åtkomsten till databaser utan att behöva hantera en fristående lista över konton i varje FileMaker Pro-databasfil.
Obs!  Du kan konfigurera konton för externa verifieringsservrar i FileMaker Pro, men verifiering av användare mot en verifieringsserver kan bara utföras för de databasfiler som FileMaker Server är värd för. Databasfiler som delas från FileMaker Pro kan inte verifieras mot en verifieringsserver.
Viktigt!  När en databasfil innehåller ett eller fler externa serverkonton måste du använda säkerhetsinställningarna i operativsystemet när du vill begränsa direktåtkomst till filen. Om du inte gör det kanske obehöriga användare kan flytta filen till ett annat system som replikerar miljön på din verifieringsserver och på så sätt få åtkomst till filen. Mer information finns i dokumentationen till FileMaker Server.
Så här skapar du ett konto som verifieras via en extern server:
1.
Välj Arkiv-menyn > Hantera > Säkerhet.
Dialogrutan Hantera säkerhet öppnas. Fliken Konton innehåller en lista över de konton som är definierade i den här filen.
2.
3.
Välj Extern server vid Kontot verifieras via i dialogrutan Ändra konto.
4.
5.
Du kanske t.ex. vill att kontot ska vara inaktivt tills du är klar med konfigurationen av behörighetsuppsättningen. Användare kan inte öppna en databas med ett inaktivt konto.
6.
Behörighetsuppsättningen som tilldelas kontot avgör vad de externt verifierade gruppmedlemmarna får göra i databasfilen. Du kan välja en befintlig behörighetsuppsättning eller välja Ny behörighet och skapa en ny uppsättning. Mer information finns i Skapa nya behörighetsuppsättningar.
7.
Ange en beskrivning av kontot i Beskrivning (valfritt).
8.
Dialogrutan Hantera säkerhet visas igen.
9.
 •
Klicka på OK om du är klar med arbetet med konton och behörighet. Ange ett kontonamn och ett lösenord med behörighetsuppsättningen Full åtkomst i dialogrutan och klicka på OK.
 •
Kommentar
 •
 •
 •
 •
När en användare öppnar en fil öppnar FileMaker Pro filen med det första matchande kontot i verifieringsordningen. Eventuella matchande konton efter det första ignoreras. Det är därför viktigt att du anger en verifieringsordning för konton i ovanstående situationer. Annars kan fel konto användas för att öppna filen. Mer information om hur du ändrar verifieringsordningen finns i Visa konton och ändra ordningen mellan dem.
Tips!  Verifieringsordningen är endast ett problem under vissa omständigheter: när FileMaker Server används som värd för filer, när en extern verifieringsserver används och om kontona är konfigurerade på ett sådant sätt att flera konton kan användas för verifiering av specifika användare. Om du bara använder FileMaker-verifierade konton spelar verifieringsordningen inte någon roll, eftersom varje konto måste ha ett unikt namn.