Exportera data från FileMaker Pro
Du kan exportera FileMaker Pro-data till en ny fil och öppna den i ett annat program. Du kan exempelvis exportera FileMaker Pro-data i merge-format (.mer) och använda dem i Microsoft Word-funktionen Koppla dokument.
Du kan också spara poster som ett kalkylblad och använda det i Microsoft Excel. Mer information finns i Spara och skicka poster som en Excel-fil. Använd export när du vill exportera poster i aktuellt sökresultat eller exportera i ett annat format än Excel-kalkylblad. Använd Spara i Excel-format när du vill skapa ett Excel-kalkylblad som innehåller alla de fält du har åtkomst till i aktuell layout.
Om källfilen i FileMaker Pro innehåller statistikfält kan du gruppera efter ett sorterat fält för att exportera statistikfält, t.ex. delsummor som har genererats av en rapport med grupperad information. I den här processen exporteras en post för varje grupp. Om du t ex har en rapport som summerar försäljning efter region, kan du exportera en delsumma för varje region.
Du kan också exportera innehållet i ett fält till en fil. Mer information finns i Exportera innehållet i ett fält.
Så här exporterar du FileMaker Pro-data som ska användas i ett annat program:
1.
Öppna FileMaker Pro-filen och visa en layout som innehåller posterna som du vill exportera.
2.
Om du vill exportera grupperade delsummavärden inkluderar du brytfältet i sorteringsordningen eller kör rapporten som genererar de delsummor du vill använda. Information om hur du söker efter och sorterar poster finns i Söka efter poster och Sortera poster.
3.
Välj Arkiv > Exportera poster.
4.
Om du exporterar till XML-format och använder en XSLT-formatmall för exporten måste du ge filnamnet ett filtillägg som motsvarar den omvandlade filens filformat, t.ex .txt, .htm eller .xml, så att olika operativsystem kan identifiera filen.
Om det redan finns en fil med samma namn på samma plats, ersätter den nya filen den befintliga filen.
5.
Välj ett filformat i Filformat (Windows) eller Typ (OS X) och klicka sedan på Spara.
Använd ett filformat som kan hanteras av det program som du tänker använda den exporterade informationen i. Vanliga format är kommaavgränsad text (.csv), tabbavgränsad text (.tab), merge-format (.mer) och HTML (.html). Mer information om filformat finns i Filformat som stöds för import och export.
6.
För Spara väljer du ett eller båda av följande alternativ:

7.
 •
 •
8.
 •
 •
Om du vill använda en XSLT-formatmall för XML-informationen under exporten markerar du Använd XSL-formatmall och anger XSLT-formatmallens källa. XSLT-källan kan vara en fil eller resultatet av en HTTP-förfrågan.
9.
 •
När dialogrutan Fältordning för export öppnas, visas standardtabelllistan Aktuell layout (layoutnamn) och endast de synliga fälten i aktuell layout visas. Om du vill visa alla fältnamn från den aktuella tabellen väljer du Aktuell tabell (Tabellnamn) från listan.
 •
Om aktuell layout innehåller panelkontroller, visas endast de fält som finns i aktuell panel i dialogrutan Fältordning för export.

Välj namnet på den relaterade tabellen i listan längst upp till vänster i dialogrutan, och flytta sedan de önskade fälten till listan Fältordning för export. (Du kan lägga till relaterade fält före, efter eller mellan de andra fälten som exporteras.)
Klicka på ett statistikfält vars värden du vill summera i fältlistan till vänster. Markera varje brytfält som du vill summera värdena efter under Gruppera efter. Klicka sedan på Flytta.
När du klickar på Flytta läggs statistikfältet och ett eller flera grupperade statistikfält till i listan Fältordning för export. (FileMaker Pro lägger till ett grupperat statistikfält för varje brytfält som du väljer under Gruppera efter.) De grupperade statistikfälten använder syntaxen Statistikfält efter Grupperingsfält, t.ex. ”Total försäljning efter Region”.
Ta bort ett fält från Fältordning för export och förhindra att informationen i det exporteras
Välj ett fält under Fältordning för export, och klicka sedan på Rensa.
Peka på dubbelpilen till vänster om fältnamnet under Fältordning för export, och dra den sedan uppåt eller nedåt.
10.
Välj den teckentabell som ska användas i den exporterade filen vid Teckenuppsättning i utdatafil om det behövs.
Du kanske inte behöver ändra teckenuppsättningen. FileMaker Pro väljer automatiskt en lämplig teckenuppsättning med utgångspunkt i filformatet som du exporterat till och operativsystemet som du använder.
11.
Markera Använd aktuell layoutformatering för exporterade data om du vill utforma fältinformationen på samma sätt som i den aktuella layouten.
I FileMaker Pro kan du utforma fält i en layout, vilket gör att informationen ser ut på ett annat sätt i layouten än hur den faktiskt är lagrad i databasfilen (Mer information finns i Formatera och ställa in fältobjekt i layoutläge.) Markera Använd aktuell layoutformatering för exporterade data om du vill exportera numerisk information, datuminformation och tidsinformation med de fältformat som har angetts i den aktuella layouten.
Om den aktuella layoutformateringen inte kan användas när du exporterar till en Excel-fil använder Excel-filen systeminställningen.
Om du exporterar till DBF-format är det här tillvalet inte tillgängligt.
Klicka på Exportera.