Spara och skicka poster som en Excel-fil
Du kan spara FileMaker Pro-data som en Excel-fil i alla lägen utom sökläge. Excel-filen kommer endast att inkludera fält som är synliga i layouten när du genomför sparandet (inklusive eventuellarelaterade fält). Fält i panelkontroller som inte finns i den främre panelen ingår inte. Alla poster i ett repeterat fält kommer att exporteras till en enda cell. Om du vill få mer kontroll över vilka fält som visas i Excel-filen, använder du istället Exportera poster. Mer information finns i Exportera data från FileMaker Pro.
Dina behörigheter måste tillåta export om du vill spara Excel-filer. Mer information finns i Ändra annan behörighet.
Så här sparar du poster i en Excel-fil:
1.
Mer information finns i Växla mellan layouter.
Obs!  När du sparar som en Excel-fil, sparar FileMaker Pro inte fält som inte är synliga i sökläge eller granskningsläge.
2.
I bearbetnings- eller granskningsläge väljer du menyn Arkiv > Spara/skicka poster som > Excel.
I granskningsläge klickar du på Spara i Excel-formati statuslisten.
3.
4.
Vid Spara som väljer du Excel arbetsböcker (.xlsx).
5.
 •
 •
Om du markerar Skapa e-post med fil som bilaga, skapas ett e-postmeddelande med Excel-filen som bilaga.
6.
Klicka på Alternativ när du vill ställa in Excel-alternativ:
 •
Om du inte vill inkludera fältnamn avmarkerar du kryssrutanAnvänd fältnamn som kolumnnamn i den första raden.
 •
För Kalkylblad, Titel, Ämne och Författare anger du beskrivande information om filen.
7.
8.
Obs!  När du sparar eller skickar data som Excel ingår inte flytande fönster i destinationsfilen. Använd Arkiv-menyn > Exportera poster i stället. När destinationsfilen namngetts och Excel-alternativen ställts in, väljer du Aktuell tabell i dialogrutan Fältordning för export. Markera sedan de fält du vill exportera. Mer information finns i Exportera data från FileMaker Pro.
Relaterade avsnitt
Microsoft Excel-format