Konvertera en datafil till en ny FileMaker Pro-fil
Du kan konvertera en datafil från ett annat program till en ny FileMaker Pro-fil. FileMaker Pro importerar informationen och skapar en ny FileMaker Pro-fil. Den konverterade FileMaker Pro-filen innehåller följande:
 •
 •
 •
Konverterade fältnamn om det finns sådana i filen eller källan som du konverterar. I annat fall är fältnamn som används allmänna (f1, f2, f3 osv.). (Fältnamn konverteras från Bento-, Microsoft Excel-, FileMaker Pro-, DBF-, Merge-, ODBC- och XML-format.)
 •
Konverterade fälttyper (text, numeriskt, datum osv) om det finns sådana i filen eller källan som du konverterar. I annat fall är alla fält textfält. (Fälttyper konverteras från Bento-, FileMaker Pro-, Microsoft Excel-, ODBC-, DBF- och XML-format.)
Information om hur du importerar data till en befintlig fil finns i Importera data till en befintlig fil.
Obs!  Information om hur du konverterar Bento-data till en ny fil finns i Importera Bento-data (OS X).
Så här importerar du data till en ny fil:
1.
En lista över filformat som stöds finns i Filformat som stöds för import och export.
2.
 •
Välj Arkiv-menyn > Öppna i FileMaker Pro.
 •
 •
3.
I dialogrutan Namnge ny fil eller Öppna (Windows) eller Öppna fil (OS X), i Filformat (Windows) eller Visa (OS X), anger du typ av fil (om det behövs), väljer fil som ska konverteras och klickar sedan på Öppna.
4.
5.
Om du konverterar en Microsoft Excel-arbetsbok och Dialogrutan Ange Excel-data visas, markerar du ett kalkylblad eller namngivet område i arbetsboken och klickar sedan på OK.
6.
Informationen konverteras till en FileMaker Pro-fil och filen visas.
Kommentar
 •
 •
Om du regelbundet importerar data från samma källa kan du automatisera processen genom att ställa in återkommande importer. Data som importerats via återkommande import är skrivskyddade i FileMaker Pro. Mer information finns i Ställa in återkommande importer.