Filformat som stöds för import och export
FileMaker Pro och många program som du kan utbyta data med har egna filformat. För att kunna utbyta data måste du exportera informationen från det ena programmet i ett format som kan importeras av det andra programmet. Om du utbyter data med ett annat program bör du läsa dokumentationen till programmet och försöka hitta ett gemensamt mellanliggande filformat som stöds av både FileMaker Pro och det andra programmet.
Information om hur du importerar eller exporterar data finns i Importera data till FileMaker Pro eller Exportera data från FileMaker Pro.
FileMaker Pro stöder filformaten i tabellen nedan för import och export. De flesta format kan både importeras och exporteras av FileMaker, men ett fåtal format kan bara användas för import eller konvertering eller bara för export.
De flesta filformat stöder bara datakonvertering, inte import och export av utformning, t ex typsnitt, storlek, stil eller färg. I vissa av formaten kan du exportera eller konvertera fältnamn och fälttyper. Klicka på respektive länk i den följande tabellen om du vill ha mer information om ett format.

Du kan också göra följande:
 •
 •
 •
Importera från ODBC-datakällor och använda FileMaker Pro som en ODBC-datakälla för att tillhandahålla FileMaker Pro-data. Se Ställa frågor i en ODBC-datakälla från FileMaker Pro och Dela FileMaker Pro-data via ODBC eller JDBC.
 •
 •
 •
Spara layout som en PDF-fil som kan användas senare som ett tomt formulär. Mer information finns i Spara och skicka poster som en PDF-fil.
I det här avsnittet
Kommaavgränsat textformat
dBASE III- och IV DBF-format
FileMaker Pro-format
HTML-tabellformat
Merge-format
Microsoft Excel-format
Tabbavgränsat textformat
XML-format
FMPDSORESULT-syntax för XML
FMPXMLRESULT-syntax för XML