Skicka ett e-postmeddelande
Du kan använda FileMaker Pro när du vill skicka ett e-postmeddelande till en eller flera mottagare. När du vill ange e-postadresser, ämnen och meddelanden kan du skriva in text, använda data från fält i aktuell post och använda beräkningar. Du kan dessutom samla in flera adresser från ett fält eller beräkning från alla poster i aktuella hittade poster.
Så här skickar du ett e-postmeddelande:
1.
Mer information finns i Söka efter poster.
2.
Välj Arkiv-menyn > Skicka > e-post.
Dialogrutan Skicka e-post öppnas.
3.
För Skicka via väljer du hur du vill skicka e-postmeddelandet.
 •
 •
Om du vill skicka med hjälp av SMTP (utan ett e-postprogram) väljer du SMTP Server. I dialogrutan för SMTP-alternativ anger du användar- och serverinformation (se Ange eller redigera SMTP-alternativ) och klickar på OK. Gå vidare till steg 4.
4.
För Skapa markerar du Ett e-postmeddelande med data från aktuell post.
5.

Klicka på Pilknapp och välj Ange fältnamn. Markera sedan ett fält och klicka på OK.
Klicka på Pilknapp och välj Ange beräkning. Skapa sedan en beräkning och klicka på OK.
Klicka på Pilknapp och välj Ange e-postadresser. Välj sedan den e-postadress du vill ha.
6.
Om du anger ett fält eller en beräkning i steg 5, markerar du Samla in adresser från sökresultat om du vill samla adresser från alla poster i aktuellt sökresultat. (I annat fall används bara adressen från aktuell post.)
Obs!  Om du angett e-postadresser i rutorna Till, Kopia och Hemlig kopia och om sökresultatet innehåller flera poster, markerar du alternativet Samla in adresser från sökresultat om du vill skicka mottagarna ett e-postmeddelande för varje post i sökresultatet.
7.

Klicka på Pilknapp och välj Ange fältnamn. Markera sedan ett fält och klicka på OK.
Klicka på Pilknapp och välj Ange beräkning. Skapa sedan en beräkning och klicka på OK.
Klicka på Pilknapp intill rutan Meddelande och välj Infoga text från fil. Välj sedan den textfil du vill ha.
8.
Välj Bifoga fil om du vill välja en fil att skicka som bilaga till e-postmeddelandet.
9.
Genererade e-postmeddelanden skickas med hjälp av standardmetoden för e-post.
Obs!  E-post skickas via SMTP eller direkt till standard-e-postprogrammets utkorg som oformaterad text. Om du vill använda formatering eller ändra innehållet i ett e-postmeddelande kan du läsa Skicka e-post manussteg.