Spara och skicka poster som en PDF-fil
Du kan spara FileMaker Pro-data som en PDF-fil i alla lägen utom sökläge. Hur PDF-filen visas beror på den aktuella layouten när du skapar en PDF-fil.
Du kan tilldela ett lösenord till PDF-filen om den innehåller känslig information. Om du tilldelar ett lösenord krypteras filen och kan inte öppnas utan lösenordet. FileMaker Pro kan också skapa ett tomt e-postmeddelande med PDF-filen som en bilaga och den kan enkelt fördelas till andra.
Om du vill spara PDF-filer måste du har behörighet för utskrift. Mer information finns i Ändra annan behörighet.
Om du lägger till poster till en befintlig FileMaker Pro PDF-fil, måste du skapa ett manus som använder manussteget Spara poster i PDF-format och markera alternativet Tillägg till befintlig PDF. Mer information finns i Spara poster i PDF-format.
Obs!  Det finns inget stöd för att spara PDF-filer i runtime-lösningar.
Så här sparar du poster i en PDF-fil:
1.
Mer information finns i Växla mellan layouter.
2.
I bearbetnings- eller granskningsläge väljer du menyn Arkiv > Spara/skicka poster som > PDF.
I granskningsläge klickar du på Spara i PDF-formati statuslisten.
3.
 •
Du kan spara aktuell post, alla poster i hittade poster eller en tom post som kan användas som ett pappersformulär.
 •
Om du markerar Tom post aktiveras tillvaletUtseende och det definierar hur fält utformas i PDF-filen.
 •
Om du markerar Skapa e-post med fil som bilaga, skapas ett e-postmeddelande med PDF-filen som bilaga och du kan sedan ange mottagare.
 •
Om du markerar Öppna filen automatiskt öppnas filen när den har skapats.
4.
Klicka på Alternativ när du vill ställa in PDF-alternativ:
 •
På fliken Dokument anger du beskrivande information om filen, vilken version av Acrobat som ska användas för att visa filen samt sidnumrering.
 •
På fliken Säkerhet tilldelar du lösenord till PDF-filen samt utskrifts- och redigeringsbehörigheter. Om utskrifts- och redigeringsbehörigheter är tillåtna, anger du om programvara för kopiering och skärmläsning ska tillåtas. Mer information finns i Dialogrutan för PDF-alternativ.
 •
På fliken Startvy definierar du hur en öppnad PDF-fil ska se ut.